Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u zemljama eu

Pretplata stiže na Facebook i Instagram, evo koliko košta u Evropi

facebook pretplata
FOTO: Unsplash

Pretplata bez oglasa biće dostupna samo osobama starijim od 18 godina

Usluga je dostupna širom Evropske unije i biće ponuđena za 9,99 eura mjesečno na webu ili 12,99 eura mjesečno na iOS-u i Android-u, zbog uračunatih dodatnih naknada za te platforme.

Pretplata ima za cilj da odgovori na zabrinutost Evropske unije u vezi sa Metinim praksama ciljanih oglasa i prikupljanja podataka.

Time što će natjerati korisnike da biraju između plaćanja usluge za uklanjanje ciljanih oglasa ili korištenja usluge besplatno uz saglasnost sa kompanijinom praksom prikupljanja podataka.

Meta vjeruje da će jasnije ispuniti zahtjeve privatnosti postavljene skupom evropskih zakona o podacima, uključujući Zakon o digitalnim tržištima i GDPR, piše B92.

“Poštujemo duh i svrhu ovih evropskih propisa koji se razvijaju i posvećeni smo njihovom poštovanju”, ističe Meta u objavi na blogu u kojem najavljuje novu pretplatu.

Meta kaže da će nastaviti da nudi besplatan pristup svojim proizvodima za ljude koji ne žele da plate. Kompanija ističe da se iskustvo korisnika koji ne plaćaju neće promijeniti i da će njeni postojeći alati za podešavanje preferenci oglasa ostati dostupni.

Pretplata bez oglasa biće dostupna samo osobama starijim od 18 godina u EU, EEA i Švicarskoj. U početku će se primjenjivati na sve povezane Facebook i Instagram naloge, ali će Meta na kraju dodatno naplaćivati povezane naloge.

Počevši od 1. marta 2024. godine, postojaće dodatna naknada od šest eura na webu ili osam eura za iOS i Android po povezanom nalogu. Kompanija kaže da sve dok je neko pretplaćen, njegovi podaci se neće koristiti za ciljane oglase.