Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UG "Voćni klub"

U Brčkom međunarodna izložba oldtimera, najstariji automobil iz 1932. godine

oldtimeri
Foto: Fena

Prema riječima organizatora ove neobične izložbe Save Lukića ovogodišnja izložba je podijeljenja u dvije kategorije s tim što je najstariji izloženi automobil proizveden 1932. godine

U organizaciji Udruženja građana “Voćni klub” Brčko u subotu se na Trgu mladih u centru grada održala Druga međunarodna izložba “oldtimer” automobile na kojoj je iz BiH i zemalja regiona izloženo 39 vozila i deset motocikala.

Prema riječima organizatora ove neobične izložbe Save Lukića ovogodišnja izložba je podijeljenja u dvije kategorije s tim što je najstariji izloženi automobil proizveden 1932. godine i radi se o modelu Peugeot 301 (1932). Najstariji moticikl je proizveden 1921. godine.

Prema riječima vlasnika najstarijeg automobila, on je kupljen u Francuskoj i uspješno je repariran u porodičnoj radionici.

Izložbu oldtimer automobila otvorio je glavni koordinator Vlader Brčko distrikta Željko Antić koji je rekao da su ovakve manifestacije koje organizuje ovo udruženje potrebne gradu i da će izvršna vlast nastaviti podržavati Voćni klub u svim manifestacijaa koje organizuju.

motocikl oldtimer
Foto: Fena