Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Voćni klub"

Više od 40 različitih modela na Međunarodnoj izložbi oldtimera u Brčkom

oldtimeri brcko

Neki od oldtimera koji će u subotu 29. juna krasiti centar gradu su: Jaguar (1961 god.), Fiat 110 (1961 god.), Mercedes (1949 god.), Austin (1946 god.), Škoda oktavia (1963. god.), Buick (1947 god.)

Izložba oldtimera održaće se 29. jula od 10-16 sati na Trgu mladih u Brčkom (centar grada). Posjetioci će na izložbi moći vidjeti više od 40 različitih modela automobila i motora, gdje najstariji model automobila ima preko 100 godina. 

Osim izlagača iz Brčko distrikta i drugih dijelova Bosne i Hercegovine, ovu izložbu će obogatiti i učesnici iz susjednih država. Svoje učešće su potvrdili oldtimer klubovi iz Đakova, Virovitice, Osijeka, Subotice Novog Sada, Bijeljine, Modriče, Pelagićeva i Šamca.

Svim učesnicima dugujevo veliku zahvalnost što će svojim učešćem građani Brčkog i okoline uživati u ovoj neobičnoj izložbi na otvorenom.

Neki od oldtimera koji će u subotu 29. juna krasiti centar gradu su: Jaguar (1961 god.), Fiat 110 (1961 god.), Mercedes (1949 god.), Austin (1946 god.), Škoda oktavia (1963. god.), Buick (1947 god.)

Izložba je prilika da se posjetioci upoznaju sa istorijom automobilske industrije i  sa vlasnicima automobila koji zasigurno imaju puno toga reći o njihovima restauriranim i odlično očuvanim ljubimcima na četiri ili dva točka. 

Posjetioci će pored izloženih automobila imati priliku da vide izložbu „Fijakeri što po testi lete“ autora Admira Bilalovića. Izložbu čini 25 radova čiji se motivi baziraju na automobilima proizvedenim krajem devetnaestog i početkom dvadesetog vijeka. Radovi su predstavljeni kao bočni prikaz vozila izrađenog od drveta, kartona, stirodura i drugih materijala.

oldtimeri brcko

Organizator poziva sve zainteresovane na izložbu koja nas vraća u prošlost na ljepša  vremena kada smo bili srećniji i bezbrižniji. Izložba nas vodi kroz istoriju auto industrije, gdje je očito da nekadašnja tehnika i dostignuća nisu dozvoljavala „divljanja“ po saobraćajnicama kao što je to slučaj danas. 

Izložbu organizuje Voćni klub i ljubitelji oldtimera iz Bosne i Hercegovine ali i iz regiona.