Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalno hapšenje žene koja je ukrala cipele izazvalo različite reakcije

hapsenje zene na floridi

Snimka policajca koji na prilično grub način lišava slobode ženu koja je pokušala ukrasti cipele u jednom tržnom centru na Floridi pojavila se na interenetu i izazvala različite reakcije. Neki tvrde da policajac upotrijebio pretjeranu silu, no dosta je i onih koji se dive njegovom profesionalizmu.

Tiffany Tebo, žena koja je pokušala ukrasti par cipela, prvo se pokušala oduprijeti policajcu, očito igrajući na kartu da je pripadnica slabijeg spola.

No, policajac nije imao milosti. Kada je nije uspio riječima ubijediti da stavi ruke na leđa kako bi joj stavio lisice, uhvatio ju je za vrat i bacio na pločnik. Nako što je glavom udarila u pločnik, žena je počela krvariti, i tek tada je počela shvaćati da se policajac ne šali.

“Samo stavite ruke na leđa. Prestanite pružati otpor”, rekao joj je policajac nakon čega je žena umazana vlastitom krvlju postupila po naređenju.

Nakon što joj je policajac stavio lisice na ruke, i pozvao hitnu pomoć, žena ga je nastavila moliti da je pusti, no njegovo odgovor je i dalje bio strogo profesionalan:

“Ne, vi ne možete pregovarati sa mnom. Smirite se. Pričat ćete poslije. Nisam imao namjeru biti loš prema vama, mogli smo ovo izbjeći”.