Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojke, “štreberski look” je u modi

geek-chic3

Geek chic ili štreberski šik, definitivno je trend 21. stoljeća, s obzirom na to da mu se prvi znak, predimenzionirane dioptrijske naočale, pojavio nakon 2000. i već su nekoliko sezona glavni modni dodatak onih koji vole modu, ali ne vole uniformisanost.

Iako u biti naginje sveprisutnoj hipsterskoj subkulturi, geek chic danas je ženstveniji nego ikad, za što su se pobrinuli vodeći svjetski dizajneri, ponajprije Gucci, čija je aktuelna jesensko-zimska kolekcija možda najveći modni hit sezone.

geek-chic2

Odjeća je u ovoj varijanti uvijek pomalo nalik na onu kakvu nose naše bake, pa se zbog toga taj trend često naziva i “granny chic”, jer ga karakteriziraju vestice na kopčanje, ispod kojih se nose košulje s mašnom ili pan ovratnikom, midi suknje visokog struka, vunene soknice do koljena ili one preko, oksfordice ili mokasinke.

Nećete pogriješiti ni s odijelom od tvida pepita ili kariranog uzorka u zemljanim tonovima, s trapez hlačama do članaka i sakoom na dvostruko kopčanje. Nose se bogate nijanse boje petroleja, senfa, bordo, tamnoljubičaste i sve nijanse smeđe, od one tamne do bež, pa čak i nježna puder-ružičasta.

geek-chic

Ako nosite dioptrijske naočale, pravo je vrijeme da se počastite jednim okruglim okvirom, s kojim ćete već u prvom potezu postati privlačna štreberica i prava ambasadorica ovog looka.

geek-chic1

Ako se volite poigravati modom do krajnjih granica, klasične hlače na crtu učvrstit ćete tregerima, ispod kojih ćete obući strogu bijelu košulju i sve to razigrati tenisicama na nogama i, recimo, crvenim ružem. To je ionako detalj s kojim nikada ne možete pogriješiti.