Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dok se u Bosni svečano otvaraju trotoari, u Srbiji otišli “korak dalje”

kraljevo_semafor_gradonacelnik

Nedavno je cijeli Balkan bio upoznat sa svečanim otvaranjem – trotoara. Onog ispred zgrade Predsjedništva BiH. Iz susjedstva nam stiže novi kandidat za “svečanost godine”.

Naime, gradonačelnik srbijanskog grada Kraljeva Predrag Terzić i predsjednik Skupštine Nenad Marković, pustili su danas svečano u rad semafore na jednoj raskrsnici u tom gradu.

Aktivisti “Lokalnog fronta” izveli su performans noseći sa sobom produžni kabl, ako “ne daj Bože zatreba”, aludirajući na prethodno puštanje u rad semafora kod Hale sportova, kada je kabl bio razvučen preko ulice da bi se u tom trenutku snimilo da semafori rade.

semafor-kraljevo1

FOTO Blic.rs

– Došli smo da čestitamo gradonačelniku i predsjedniku gradske skupštine, treću investiciju u toku njihovog mandata. Već su otvorili jedan semafor koji je radio na produžni kabl, potom preseljenu prodavnicu mobilnih telefona i evo sada konačno semafora sa posebnim značenjem. Ovaj je uposlio nekoliko zelenih i nekoliko crvenih ljudi koji će raditi 24 sata po premijerovoj preporuci – kazao je za “Blic” Predrag Voštinić iz “Lokalnog fronta”.

Voštinić je objasnio da je semafor bio neophodan, ali je sramota svečano ga otvoriti.

– Ovo što smo uradili je još jedna “pohvala ludosti” kakvom ju je opisao Erazmo Roterdamski – rekao je Voštinić.

Gradonačelnik Predrag Terzić, na pitanje da li je bilo potrebno ovakvo svečano otvaranje rekao je da, čim je ovakva bila reakcija, znači da je bilo potrebno.

semafor-kraljevo

– Riječ je o veoma značajnoj saobraćajnici koja povezuje dvije bitne ulice, Skopljansku i Olge Milutinović, i stvarale su se velike gužve na ovoj raskrsnici. Savjet za bezbjednost saobraćaja iz Kraljeva je sam finansirao postavljanje semafora. A, po reakciji odborničke grupe “Lokalni front” vidimo da su svi zadovoljni – rekao je Terzić.