Jamie Oliver objavio sliku sina, fanovi ga napali zbog opasne greške

jamie-oliver

Slavni britanski kuhar Jamie Oliver našao se na udaru kritika brojnih fanova nakon što je na Instagramu objavio naizgled idiličnu fotografiju svoje supruge Jools, koja je ove sedmice proslavila 42 rođendan, sa sinčićem Riverom.

Jools naime u naručju, preciznije u nosiljci, nosi malenog Rivera u toplom kaputiću, a mnogi fanovi primijetili su da položaj dječačića može djelovati štetno na njegovo zdravlje.

“Jamie, divna fotka, ali kao što ti svijet educiraš o hrani, dopusti da i mi tebe educiramo o ispravnim nosiljkama. Beba u nosiljci mora biti okrenuti prema majci i nogice joj moraju biti raširene kao žabici. Panel ove nosiljke je preuzak, sva težina je bebi među nogicama i to šteti njenim kukovima i kralježnici”, samo je jedan od brojnih komentara fanova koji su Jamieju strpljivo nastojali objasniti što čini pogrešno.

Iako se našlo i onih koji su zaključili da “bebi ništa neće biti” i “izgleda sasvim zadovoljno”, s kritikama fanova slaže se i britanska National Childbirth Trust.

“Nositi bebu okrenutu prema naprijed se ne preporučuje, budući da nosiljka u tom slučaju prisiljava djetetovu kralježnicu da se savija unatrag, a noge vise bez adekvatne potpore. To ujedno znači da je sva težina bebe na njenim preponama, umjesto da je raspoređena na guzu i bedra”, stoji u preporuci NCT-a.