Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Je li aktuelni kanadski premijer sin Fidela Castra?

CASTRO-TRUDEAU-PHOTOS
Fidel Castro, Pierre i Margaret Trudeau 1976. na Kubi

Na internetu se pojavila suluda teorija da je kanadski premijer Justin Trudeau zapravo sin nedavno preminulog kubanskog lidera Fidela Castra.

Te tvrdnje su se pojavila nakon što je Trudeau oplakivao Castrovu smrt i rekao da je on “legendarni revolucionir i govornik” te da je “veći od života”. Castro je bio veliki prijatelj Trudeauove porodice, zahvaljujući Justinovu ocu, Pierreu Elliotu Trudeauau, koji je bio prvi NATO lider koji je posjetio Kubu od početka revolucije.

No, sada su se pojavile teorije da je Castro zaveo Pierreovu ženu tokom njihove posjete Kubi, te da je kanadski premijer plod te zabranjene ljubavi, piše Vice.

Prvi argument za to je problematičan brak Pierrea i njegove supruge Margaret. Ona je imala izvanbračnu aferu s američkim senatorom Tedom Kennedyjem, a rastali su se nakon što se počelo pričati da ga je prevarila i s članom Rolling Stonesa, Ronniejem Woodom.

Također, Justin Trudeau malo i liči na Fidela Castra u mlađim danima pa je to dodatno pojačalo sumnje u Castrovo navodno očinstvo.

justin_trudeau

U Viceu su se našalili i da Trudeau očigledno mrzi sve što Kanadu čini Kanadom: “demokratija, kapitalizam i većinski bijelo stanovništvo” te da je to zbog toga “što u njegovim venama teče Castrova krv”.

No, ipak postoji problem u cijeloj teoriji. Kanadski premijer je rođen 25. decembra 1971. godine, tačno devet mjeseci nakon medenog mjeseca njegovih roditelja Pierra i Margaret i mnogo prije njihovog putovanja na Kubu.