Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koncert Sarajevske filharmonije u saradnji sa Ambasadom Japana

yanagisawa

Sarajevska filharmonija i ove godine nastavlja saradnju sa umjetnicima iz Japana. Na koncertu koji će se održati u petak 4. marta u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 20 sati, uz orkestar Sarajevske filharmonije izvedbom Dvořákovog Koncerta za klavir i orkestar u g-molu predstavit će se pijanistica Mikako Yoshimura.

Pod dirigentskom palicom, sarajevskoj publici već poznatog, maestra Toshia Yanagisawe, na programu će biti izvedena i jedna od najpoznatijih Dvořákovih simfonija, Simfonija br. 7, te djelo japanskog kompozitora Kaoru Wade „Kyo-ga” za gudački orkestar.

Plakat web

Koncert se održava u okviru obilježavanja 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i Bosne i Hercegovine.
NJ. E. ambasador Kazuya Ogawa je ovim povodom istakao da je počastvovan da ovaj koncert otvara niz događaja u 2016. godini kojim će Ambasada Japana proslaviti odlične bilateralne odnose, te da se iskreno raduje i nada da će i predstojeći kulturni događaji približiti japansku kulturu građanima Bosne i Herecgovine i dodatno osnažiti prijateljstvo između ove dvije zemlje.

Rezervacija i kupovina ulaznica može se izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u redovnim radnim terminima od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 svaki radni dan.