Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

''CoolTure''

Jednodnevna izložba koja promoviše Mostar kao festivalsku destinaciju

Plakat

Projekt” CoolTure” usmjeren je na osnaživanje i razvoj specifičnih vještina mladih kao potencijalnih kulturnih radnika potičući kreativno stvaralaštvo, volonterski angažman i afirmaciju kulture kroz unaprjeđenje vizualnog identiteta i promocije kulturnih manifestacija

Dvadeset mladih ljudi predstavit će svoje radove u utorak, 19. decembra, od 12 do 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na jednodnevnoj izložbi, koju organizira Udruga za promicanje urbane kulture u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u sklopu projekta ”CoolTure”.

Po deset radova iz dvije kategorije, dizajneri i dizajnerice te umjetnici i umjetnice, predstavljaju Mostar kao destinaciju za kulturni i festivalski turizam.

Radove, koji će biti izloženi, izabrala je stručna komisija sastavljena od eksperata iz područja umjetnosti i dizajna na osnovu prijava pristiglih na javni poziv. Svi izabrani radovi na kreativan i inovativan način prikazuju postojeću ili izmišljenu kulturnu manifestaciju u Mostaru.

Plakati, promotivni leci, fotografije i pjesme samo su neke od vrsta radova koje su stigle na email adresu Udruženja tokom proteklog perioda.

Inače, projekt” CoolTure” usmjeren je na osnaživanje i razvoj specifičnih vještina mladih kao potencijalnih kulturnih radnika potičući kreativno stvaralaštvo, volonterski angažman i afirmaciju kulture kroz unaprjeđenje vizualnog identiteta i promocije kulturnih manifestacija.

Spomenuti projekt podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Grada Mostara.