Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ima 43 godine

Glumica iz serije “Teorija velikog praska” boluje od raka pluća: “Nikad nisam pušila”

Kate Miccucci
Foto: Screenshot/ TikTok

Obožavatelji su joj u komentarima odmah pružili podršku

Glumici i komičarki Kate Miccucci, koja je najpoznatija po ulozi štreberice Lucy u popularnoj seriji Teorija velikog praska, dijagnosticiran je rak pluća u 43. godini. Kate je u subotu objavila video na TikToku u kojem je podijelila svoju dijagnozu te je objasnila kako se trenutno osjeća.

“Nikad nisam zapalila cigaretu”

“Pozdrav svima, ovo nije TikTok, ovo je ‘Sick Tok’. U bolnici sam, jučer sam imala operaciju raka pluća s kojim se borim. Dijagnosticirali su ga jako rano. Čudno je da sam oboljela jer nikad u životu nisam zapalila cigaretu. Bilo je iznenađujuće, ali događa se”, rekla je glumica i dodala:

@katiemicucci An update on what I’ve been up to. 🫁 #sicktok #hospital #imokay #solucky #sendinglove ♬ original sound – Katemicucci

“Dobra vijest je to što su rano otkrili karcinom i operisali ga. Bio je ovo malo težak ‘izlet’, vjerovatno ću biti jako spora i slaba idućih nekoliko sedmica, ali nadam se da ću onda stati na noge i vratiti se crtanju”, govori ona i na kraju videa dodaje: “Zašto još uvijek pričam… jer sam pod lijekovima!”

Ispod videa je ostavila komentar u kojem je napisala kako je rak otkriven. “U nalazima krvi jedna se stvar pokazala jako visokom… Bio je to HCRP… Nisam bila sigurna što je to tačno bilo, ali sam pretpostavljala da bi to mogla biti neka vrsta upale. Otišla sam ljekaru koji je obavio neke preglede. Pogledao je moje srce i primijetio mrlju na mojim plućima”, napisala je.

Brojne poruke podrške

Obožavatelji su joj u komentarima odmah pružili podršku. “Drago mi je da su ga otkrili na vrijeme”, “Šaljemo ti puno ljubavi”, “Budi jaka”, “Molim za tebe”, pisali su joj. Glumac Tom Green (52), poželio joj je brz oporavak i puno snage.

Inače, Kate u seriji glumi Lucy u koju je zaljubljen sramežljivi astrofizičar Raj te par u šestoj sezoni bude zajedno. Lucy se još pojavila u 7. i 10. sezoni. U privatnom životu je Kate udata za muzičara Jakea Sinclaira s kojim ima trogodišnjeg sina.