Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvak mostarskog glumišta

MTM u znak sjećanja na Tonija Pehara izvodi predstavu “Presuda: Tiha likvidacija”

toni pehar
Foto: MTM

Ante Toni Pehar rođen je 20. augusta 1952. u Mostaru gdje i umire 8. jula 2009. nakon borbe s teškom bolešću

Danas, 8. jula, navršava se četrnaest godina kako je sa životne i teatarske scene na besmrtnu scenu vječnosti otišao prvak mostarskog glumišta Toni Pehar, saopćili su iz Mostarskog teatra mladih (MTM) navodeći kako je prije svega bio njihov prijatelj, drug i učitelj.

Kako su naveli, ni danas, kao ni prije četrnaest godina ne pronalaze riječi kojima mogu iskazati svoje emocije i prazninu koja je nastala njegovim odlaskom.

“U znak sjećanja na prijatelja i kolegu, večeras s početkom u 20 sati na našoj Memorijalnoj sceni 2532 družit ćemo se uz predstavu ‘Presuda: Tiha likvidacija’, predstavu koja u jednoj svojoj priči govori i o Tonijevoj vezi sa Mostarskim teatrom mladih. Bit će to njeno 262. izvođenje”, navode iz MTM-a.

Ante Toni Pehar rođen je 20. augusta 1952. u Mostaru gdje i umire 8. jula 2009. nakon borbe s teškom bolešću.

Završio je Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Mostaru i bio je član Pozorišta od 1972. do 1993. godine, kada postaje jedan od osnivača mostarskog Ratnog kazališta.

Od 1994. godine, kada se u Mostaru osniva Hrvatsko narodno kazalište, Toni Pehar postaje njegovim članom.

Posljednjih godina života imao je intenzivnu saradnju s Mostarskim teatrom mladih gdje je ostvario više zapaženih uloga, stoji u saopćenju.