Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sa predstavom “Sjajni momci” počinju turneju po Hrvatskoj

sjajni momci press

Popularni glumački trojac iz televizijske serije „Lud, zbunjen, normalan“ od 22. rujna kreće na hrvatsku turneju sa predstavom „Sjajni momci“ u sklopu koje će obići više od 30 hrvatskih gradova, javlja Anadolu Agency (AA).

Skori početak hrvatske turneje sa predstavom „Sjajni momci“, koja je već doživjela premijeru i uspjeh u Bosni i Hercegovini, ali i gostovala po svijetu, najavila su trojica glavnih i jedinih protagonista ove komedije: Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović.

Adaptaciju djela „Sunshine Boys“ američkog autora Neila Simona napravio je Mustafa Nadarević prilagodivši je domaćem mentalitetu.

Nadarević je istaknuo kako se radnja adaptacije ne odigrava na Manhattanu i u New Jerseyu, već u Sarajevu i na Ilidži. Glavne uloge su dvojica taštih, starijih glumaca koje mladi zaposlenik na televiziji i nećak jednoga od glumaca nastoji, nakon 11 godina njihova sukoba, pomiriti da bi ponovo nastupili za televiziju.

„Predstava je dobro prihvaćena, posebno u sredinama gdje su ljudi navikli na teatar“, kazao je Nadarević.

Predstava „Sjajni momci“ nastala je sredinom 2016. godine i teatarski je nastavak devetogodišnje suradnje u TV serijalu „Lud, zbunjen, normalan“ spomenutog glumačkog trojca.

„Nakon devet godina rada na seriji osjetili smo potrebu da uđemo u teatar i da se vratimo tamo gdje smo i počeli, da napravimo nekakav ‘detox’ od televizije, jer to je jedna mašina koja melje i gdje se radi po 12 sati bez neke zaštite na radu“, izjavio je Senad Bašić.

Kasumović je istaknuo kako mu je od samog početka suradnje čast i zadovoljstvo raditi sa starijim kolegama te kako je „zajednički rad na predstavi uživo nastavak stvorenog prijateljstva i suradnje“.

Komedija „Sjajni momci“ obišla je kroz 61 izvedbu u 15 mjeseci dobar dio Europe; Norvešku, Švicarsku, Švedsku, Austriju, Sloveniju, a gostovala je i u Australiji.

„Gdje god smo bili, nismo išli ni među katolike, ni među muslimane, ni među pravoslavce. Bilo nam je važno da idemo u dvorane koje nisu vezane za samo jedan dio dijaspore, tako da nam je svagdje bilo lijepo i uspješno“, istaknuo je Nadarević.

Nakon prve izvedbe predstave u Osijeku 22. rujna, trojka gostuje u Zagrebu, u KD Vatroslav Lisinski 23. i 24. rujna, nakon čega uskoro slijede izvedbe u Zadru, Dubrovniku itd.