Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10. marta

Promocija romana “Blank” Feđe Štukana u BKC-u TK

0503_fedja_stukan (1)

Roman je životna priča Feđe Štukana, napisan na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao okvir za igrani film.

Roman “Blank” autora Feđe Štukana bit će promovisan u srijedu, 10. marta u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

Ovaj roman poznatog bh. glumca jedna je od najprodavanijih knjiga u BiH koju prate javne pohvale književnika, publike i kritike. Nedavno je uvršetena u obaveznu literaturu na mostarskom i Goldsmith Univerzitetu u Londonu.

Trenutno se prevodi na francuski jezik, a uskoro bi mogla biti prevedena na španski i njemački, saopćeno je iz Bosanskog kulturnog centra TK.

Roman je životna priča Feđe Štukana, napisan na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao okvir za igrani film. Doživio je mnoštvo pozitivnih kritika, od kojih vrijedi istaći onu Abdulaha Sidrana, koji je za “Blank” rekao da je roman historija “jedne pobjedničke borbe za oslobođenje iz okova ovisnosti, iz lanca predrasuda, političke laži, masovne prevare i društvenog licemjerja“.

Nakon tuzlanske promocije, Štukana očekuju predstavljanja romana u Londonu, Beču i Norveškoj.

Feđa Štukan je rođen u Sarajevu 1974. godine. Studirao je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića. Za ulogu u filmu “Gori vatra“ Pjera Žalice nagrađen je nagradom za Najboljeg glumca na Krakovskom filmskom festivalu 2004. godine. Trenutno je zaposlen u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Roman “Blank” izašao je u izdanju banjalučke Buke i već je zbog velike potražnje čitatelja imao dva doštampana tiraža,

Promotor knjige u Tuzli, kako je najavljeno, bit će književnik Zlatko Dukić, a moderator Hazim Mujčinović, glumac i stručni saradnik za produkciju u BKC TK.