Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra dodjela nagrada, pjesničko veče i zajednički iftar na zvorničkoj tvrđavi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U sklopu kulturno-vjerske manifestacije ‘Dani Hasana Kaimije’ sutra će biti upriličena dodjela nagrada za najbolje učeničke radove i međunarodno pjesničko veče na zvorničkoj tvrđavi Kula-Grad.

Pored povelje za životno djelo ‘Hasan Kaimija’, te plakete za najbolje djelo i specijalne nagrade ‘Hasan Kaimija’ za doprinos razvoju kulture i očuvanju tradicije, na kulturno-vjerskoj manifestaciji ‘Dani Hasana Kaimije’ bit će dodijeljene i nagrade za najbolje literarne radove učenicima osnovnih i srednjih škola.

Na literarnom konkursu za učenike srednjih škola, na temu „Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka”, prvo mjesto je osvojio Said Memišević, JU „Poljoprivredna i medincinska“ škola Brčko Distrikta, drugo mjesto Adna Crnkić, Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla i treće mjesto Zinaida Džinović, JU „Poljoprivredna i medicinska škola“ Brčko Distrika.

Učenici osnovnih škola natjecali su se u pisanju najboljeg literarnog rada na temu „Ako govorite istinu, ništa ne morate pamtiti“. Prvo mjesto zauzeo je Haris Memišević, JU „Sedma osnovna škola“ Gornji Rahić Brčko Distrikt, drugo mjesto Halima Hodžić, JU Osnovna škola „Vukovije“ Kalesija i treće mjesto Hatidža Osmanović, JU Osnovna škola „Živinice Gornje“ Živinice.

Tradicionalno na Tvrđavi Kula-Grad bit će održano međunarodno pjesničko veče na kom će sudjelovati – Enes Halilović (Novi Pazar), Faiz Softić (Sarajevo, Luxembourg), Hadžem Hajdarević (Sarajevo), Husein Hasković (Sarajevo), Lidija Pavlović-Grgić (Sarajevo), Mehmed Meša Đedović (Kalesija), Mehmed Pargan (Zvornik), Milica Milenković (Niš), Mile Stojić (Sarajevo), Mustafa Balje (Prizren), Mustafa Zvizdić (Sarajevo), Naida Mujkić (Zenica) i Sead Beli Husić (Banovići).

U zidinama Tvrđave će biti upriličen zajednički iftar za sve učesnike i goste manifestacije, saopćeno je iz Bosanske medijske grupe – BMG.