Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svečano otvaranje

U petak se otvara “Mostarsko ljeto”, prvi na programu koncert “Sevdah uz saz”

Foto: Mostarsko ljeto

Ovogodišnja manifestacija “Mostarsko ljeto” održavat će se do 11. augusta, a Mostarcima i njihovim gostima ponudit će više od 30 različitih kulturnih sadržaja

Svečano otvaranje Međunarodne kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2024” bit će upriličeno u petak, 21. juna, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 21 sat.

Nakon uvodne svečanosti publika će moći uživati u koncertu “Sevdah uz saz” na kojem će sudjelovati istaknuti interpretatori sevdalinke Alma Subašić i Zanin Berbić.

Tom prigodom Alma Subašić promovirat će novi album “Sevdah del Alma” u izdanju muzičke produkcije RTBiH, dok će Zanin Berbić promovirati album pod izdavačkom kućom “Gramofona” iz Sarajeva.

Program će moderirati glumac Armin Omerović, u kojem će predstaviti monologe i poeziju iz probranih dijela “Hadžibega” koja opisuje bosanskog čovjeka, gradove i tradiciju na emotivan, duhovit i originalan način.

Koncertom “Sevdah uz saz” cilj je istaknuti vrijednost i značaj kulturne baštine u procesu izgradnje snažnijeg društva, kroz promoviranje sevdalinke koja predstavlja jedinstveni narodni muzički izričaj Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja manifestacija “Mostarsko ljeto” održavat će se do 11. augusta, a Mostarcima i njihovim gostima ponudit će više od 30 različitih kulturnih sadržaja.

Organizatori manifestacije su: Centar za kulturu Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar, Narodno pozorište u Mostaru i Pozorište lutaka u Mostaru, a pokrovitelji Grad Mostar i Skupština HNK.