Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Motivi krvoprolića u Varaždinu: Ubio je jer je željala prekinuti vezu

martina_slunjski

Protekle subote Varaždin je potresao stravičan slučaj ubistva i samoubistva ispred trgovačkog centra Kitro u blizini grada. Muškarac je prvo usmrtio mlađu ženu, a potom presudio i sebi. Otkriveni su vrlo brzo i motivi.

Naime, prema pisanju zagrebačkog 24sata Saša Možanić (41) ubio je svoju partnericu Martinu Slunjski (23) jer je željela prekinuti vezu s njim.

Njihova tijela virila su iz njenog automobila te su ih vidjeli prolaznici i odmah pozvali policiju. Njih dvoje dovezli su se do trgovine u kojoj je Martina radila kao prodavačica.

Martina je s ubicom bila u ljubavnoj vezi, a zajedno su živjeli dvije godine kod njenih roditelja. Iako Sašu nisu previše poznavali, Martinine prijateljice primijetile su da nije sretna s njim.

– Maltretirao ju je i bio opsesivno ljubomoran. Sve do danas nisam ni znala da više nema Facebook. Izbrisala ga je, jer joj je i to zabranio. Znala bih je povremeno pitati je li još s njim. Odgovarala bi da joj je najvažnije da je prihvatio njenu 4,5 godišnju kćerkicu. I ranije je bio u vezi s jednom ženom i isto je veza trpjela zbog njegove ljubomore – kazala je osoba bliska ubijenoj Martini.