Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

N1 specijalnim programom obilježila prvu godišnjicu (FOTO)

Prva godisnjica N1 televizije (1)

Specijalnim programom emitovanim uživo od 12 do 13 sati iz regionalnih centara u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu, N1 TV, prva regionalna dvadesetčetvorosatna news platforma i ekskluzivni partner CNN-a za regiju, danas je obilježila prvu godišnjicu svog rada. Domaćini kolegama i kolegicama iz bh. medija u sarajevskom studiju N1 ovim povodom bio je direktor programa za Bosnu i Hercegovinu, Amir Zukić, a video-linkom im se obratio i legendarni višestruko nagrađivani novinar CNN-a Brent Sadler.

Direktor programa za BiH - Amir Zukic (1)

Breaking news, javljanja reportera s mjesta događaja, ekskluzivni izvještaji i direktni prenosi najvažnijih događaja koji su obilježili prvu godinu rada N1 dio su sadržaja koje je publika u cijelom regionu mogla pogledati u jednosatnom specijalu. Praveći iskorak i u tehnološkom smislu, multiplatforma N1 pokrenula je i web-portal za tri zemlje, a ključne događaje moguće je pratiti uživo putem aplikacije za Android, iOS i Windows operativne sisteme.

Obracanje Direktora urednickog kolegija Brenta Sadlera

U svom obraćanju povodom godišnjice Brent Sadler je sve prisutne podsjetio na sami početak N1 bez studija, bez opreme, bez ljudi, ali sa jasnom vizijom. «To je bila vizija da izgradimo news-platformu jedinstvenu za Bosnu i Hercegovinu i region u kojem ćemo također imati centre u Beogradu i Zagrebu», izjavio je Sadler prisjećajući se i vremena kada je iz rata u Sarajevu izvještavao za CNN sa kolegicom Christianom Amanpour.

“Nijednu sekundu u tom mračnom vremenu nisam mogao ni pomisliti da ću dvadeset godina poslije biti direktor uredničkog kolegija N1 i da ćemo govoriti i dostignućima ove televizije”, rekao je Sadler naglašavajući da su uređivačke smjernice N1 televizije u skladu sa međunarodnim standardima. “Nije naše da zauzimamo strane u političkoj arena, naš posao je da izvještavamo o činjenicama!”, zaključio je Sadler i čestitao kolegama prvu godišnjicu uspješnog rada.

Prva godisnjica N1 televizije (2)

“Uspjeli smo da za svega godinu dana postanemo najgledanija news televizija u Bosni i Hercegovini, prema mjerenjima tv beata. Posebno visoku gledanost imamo ujutro za vrijeme emitiranja Novog dana i uveče kad su na programu Pozitiv, Vijesti u 6, Horizonti, Scena, InfoBiz, te dnevnici u 19 i 22 sata”, izjavio je Amir Zukić, direktor programa za Bosnu i Hercegovinu te istakao da je N1 redovno pozicionirana među top deset kablovskih kanala. “Integritet, tačnost informacija i nepristrasno izvještavanje osnovni su principi rada cijele N1 platforme, a breaking news, javljanja reportera s mjesta događaja uživo, ekskluzivne priče i direktni prijenosi najvažnijih događaja obilježili su prvu godinu našeg rada”, objasnio je Zukić podcrtavši da kao ekskluzivni partner CNN-a za regiju N1 emitira najbolje sadržaje ove globalne mreže u program N1, a N1 reporteri javljanju se za CNN sa svih najvažnijih događaja u regiji.

Prva godisnjica N1 televizije (3)

Iz redovne programske sheme N1 TV izdvajaju se prije svega informativni sadržaji kao što su N1 Info, Dnevnik u 19 i 22, te politički magazini Pressing i Crvena linija, dok posebnu gledanost bilježi jutarnji program Novi dan, te emisije revijalnog sadržaja kao što su Scena, Impuls i Pozitiv. Poslovna zajednica već je naviknuta na dinamične izvještaje iz svijeta biznisa koje redovno donosi emisija InfoBiz. Kako je najavljeno N1 će od slijedeće godine proširiti svoj program, što znači da će se osim radnim danima jutarnji program Novi Dan, te regionalni N1 info u 14 sati i Dnevnik u 19 sati emitirati i subotom i nedjeljom.