Na aukciji rukom pisane bilješke princeze Diane

diana princeza34

Kolekcija rukom pisanih zabilješki tragično nastradale britanske princeze Diane biće danas ponuđene na aukciji, a među njima je i jedna koja otkriva da je Dianin mlađi sin, princ Harry, stalno imao problema u školi.

Tih ukupno šest zabilješki, za koje se očekuje da će, zajedno s drugim predmetima, biti prodate za oko 15.000 funti u Cambridgeu , Diana je pisala Cyril Dickmanu, koji je bio glavni nadzornik Buckinghamske palače tokom 50 godina, prenosi Reuters.

U jednoj od poruka, koja nosi datum 20. septembar 1984, što je bilo pet dana nakon rođenja Harrya, piše da “William obožava svog malog brata i sve vrijeme ga grli, ljubi i rijetko kad dozvoljava roditeljima da mu priđu!…”.

U drugoj poruci, datiranoj na 17. oktobar 1992, princeza Diana navodi kako su oba mlada princa “dobro i uživaju u školskim danima, mada je Harry stalno u problemima!”.

Među drugim predmetima koje će na aukciji ponuditi Dickmanova porodica nalaze se pisma, kartice i fotografije drugih članova kraljevske porodice, među kojima su princ Charles, princeza Margaret, kraljica Elizabeta i princ Philip, navodi Reuters.

Princeza Diana preminula je, nakon saobrćajne nesreće u Parizu, 31. augusta 1997. godine.