Osvanula snimka obračuna pripadnika mafijaških klanova u Beogradu

narko_klanovi

Darko Ristić Meda (28), jedan od najbližih prijatelja nedavno ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), poznatog po nadimku Sale Mutavi, pretukao je u februaru 2015. godine pripadnika mafijaškog klana Amerika Zorana Jakšića (55) na ulazu u jedan beogradski noćni klub, pišu srpski mediji donoseći pritom ekskluzivne snimke tog incidenta.

Na jednoj od snimki vidi se da je skupina huligana predvođena Stankovićem bila u sukobu s mafijaškim klanom koji se bavi krijumčarenjem droge iz Južne Amerike u Evropu.

Ristić je bio zajedno sa ekipom koja je u aprilu ove godine pred kamerama teško premlatila direktora beogradskog Partizana Miloša Vazuru. Veljko Belivuk zvani Nevolja i Darko Ristić Meda osuđeni su na 22 mjeseca zatvora zbog napada na Vazuru. Ristić je bio u automobilu u kojem je nedavno izrešetan njegov prijatelj Sale Mutavi.

Veljko Belivuk zvani Nevolja i Darko Ristić Meda: Osuđeni na 22 mjeseca zatvora zbog napada na Vazuru

Veljko Belivuk zvani Nevolja i Darko Ristić Meda

Na snimci se vidi Jakšić koji odjeven u bijelu jaknu ulazi u noćni kliub s nekoliko muškaraca. Nakon kratkog razgovora Darko Ristić (odjeven u crnu jaknu) ga iznenada udara šakom u glavu, a Jakšić pada na pod. Potom ga cipelari dok ovaj leži na zemlji, a zatim nastaje opći haos i tučnjava između članova dviju grupa.

Ristić nastavlja brutalno mlatiti Jakšića, koji sve vrijeme leži na podu, kao i njegove prijatelje sljedećih nekoliko minuta.

Nakon toga, Ristić se vraća u klub, a Jakšić ga napušta zajedno sa svojim ljudima. Zasad nema informacija šta je bio povod tučnjave niti je li ovo jedini incident između Stankovićeve i Jakšićeve ekipe, no iz snimke je jasno da je Jakšić, za kojim je bila raspisana potjernica, tajno boravio u Beogradu početkom 2015. godine. Godinu i po dana nakon ovog incidenta, drugi čovjek ozloglašenog narkoklana uhapšen je u Peruu. Ostaje nejasno kako se ondje našao s obzirom da je u novembru 2013. u Italiji osuđen na deset godina zatvora.

Jakšić je uhapšen u junu u akciji tamošnje policije i američke DEA-e. Italijanski list La Repubblica naveo je tada da je osumnjičeni u poslovanju koristio čak 46 lažnih identiteta i 10 različitih pasoša. To možda i objašnjava kako se našao u Srbiji dok su za njim tragale policija nekoliko zemalja. On se u Peruu sumnjiči za krijumčarenje kokaina, iznude, otmice, ali i da je vodio grupu koja je imala plaćene ubice. Klan Amerika slovi za jednog od najkrvoločnijih na ovim prostorima i povezuje se s brojnim likvidacijama i trgovinom drogom, piše Blic.

Snimku je u međuvremenu objavio i Kurir.