Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi skandal u srpskoj vojsci: Kriminalcima ustupali poligone i oružje

grobari sale mutavi

Prema pisanju portala Insajder navijačima beoradskog Partizana Saletu Mutavom, Velji Nevolji i Nenadu Vučkoviću Vučku srpska vojska dopustila je korištenje službenih poligona, streljiva i oružja kako bi – vježbali pucanje.

Za krivotvorenje službenih dokumenata i sticanja protivpravne koristi osumnjičena su dva zaposlenika vojske Srbije, brigadni general V. Z. i pukovnik N. D.

– Oni se sumnjiče i da su od februara do juna 2016. ljudima iz kriminalne sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da izvan radnog vremena koriste naoružanje i streljivo Vojske Srbije kako bi uvježbavali gađanje iz vatrenog oružja – navodi se u saopćenju Vojnog sindikata.

Predsjednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je danas da su predstavnici tog sindikata još prije tri mjeseca obavijestili načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića o tome da pojedine osobe iz kriminogene sredine koriste streljanu u jednoj kasarni, ali da nije bilo reakcije.

Manje od pola godine nakon vježbi na vojnom poligonu, Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, ubijen je u oružanom napadu, a Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, nedavno je uhapšen zbog povezanosti s ubistvom Vlastimira Miloševića.

Nenad Vučković, zvani Vučko, pripadnik je srpske Žandarmerije i jedan od vođa navijača beogradskog Partizana.