Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oxfordshire: Fanovi odaju počast Georgeu Michaelu

george michael

Na stotine fanova britanskog pop pjevača Georgea Michaela. koji je preminuo prije dva dana, okuplja se pred njegovim domom gdje ostavljaju cvijeće i pisma, prenosi Anadolu Agency (AA).

Michael, britanska pop ikona, preminuo je u 54. godini u nedjelju, 25. decembra, u svom domu u Oxfordshireu od zatajenja srca.

Njegovi fanovi od tada okupljaju se pred njegovim domom kako bi odali počast pjevaču uz postere i poruke “Počivaj u miru”, “Volimo te”, Uvijek ćeš biti naš idol”, te stihove njegovih pjesama.

Rođen u Londonu kao Georgios Kyriacos Panayiotou Michael 1963. godine, pjevač grčkog porijekla, najveću popularnost doživljava 80-tih godina hitom “Wake me up before you Go-Go” sa grupom “Wham!”.

U solo karijeri nakon 1987. prodao je više od 85 miliona nosača zvuka širom svijeta. U tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je brojne muzičke nagrade – tri Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, tri American Musical Awards i dva Grammyja.

Svjetski mediji pišu kako je Michael preminuo na Božić, a upravo je jedan od njegovih najvećih hitova nosi naziv “Last Christmas” (Posljednji Božić).