Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plus size manekenka skinula se u metrou i zaradila aplauz

iskra23

Manekenka i aktivistica Iskra Lawrence priuštila je putnicima njujorške podzemne željeznice vožnju za pamćenje.

Ova 26-godišnja plus size manekenka skinula je odjeću sa sebe kako bi održala govor o posramljivanju zbog fizičkog izgleda, a oni pored nje nisu znali kamo bi gledali.

Nakon što im je strastveno poručila da slave različitosti, nagradili su je snažnim aplauzom.

Britanska plus size manekenka koja živi između Londona i New Yorka započela je svoj govor, kad ju je prekinuo glas s razglasa.

“Ovo je loše vrijeme”, rekla je uz smijeh, a potom otkrila da im želi razgovarati o najvažnijoj vezi u našim životima, onoj koju imamo sami sa sobom.

“Otkrit ću vam se”, rekla je skidajući haljinu.

Pojasnila je da je odrasla mrzeći svoje tijelo jer se nije uklapala u standarde ljepote koje su joj nametnule društvene mreže. Video je nastao dan nakon izbora u SAD-u, a objavljen je sinoć.

“Skidajući se željela sam dići svoj glas i iskoristiti svoju moć da započnem kontroverzu o odnosu koji imamo jedni s drugima”, napisala je.

Mnogima se njen potez nije svidio.

“U redu mi je tvoja poruka, ali nisi se baš morala skidati, uvijek pokazuješ previše kože”, “Vidi se da nisi odrasla u New Yorku, inače bi znala da se podzemnom voze razni perverznjaci” i “Skidanjem si napravila baš ono protiv čega se boriš”, poručili su joj neki.