Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zagrebački mirogoj

Aki Rahimovski pokopan uz pjesmu muzičara kojeg je najviše volio

Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Akija Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju
27.01.2022., Zagreb - Posljednji ispracaj legendarnog pjevaca Akija Rahimovskog na zagrebackom Mirogoju u Aleji velikana. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Rahimovski je ispraćen uz nekoliko posebnih pjesama, a prva od njih bila je Za malo nježnosti, koju je s Parnim valjkom snimio 2016. godine

Akija Rahimovskog danas su brojni prijatelji i obitelj ispratili na vječni počinak na zagrebačkom Mirogoju.

U trenutku kada su lijes Akija Rahimovskog spuštali u grob, kamere su se ugasile, a zasvirala je pjesma “Sailing” muziačara Roda Stewarta kojeg je Rahimovski rado slušao i o njemu često govorio.

Kovčeg prekriven makedonskom zastavom do grobnog mjesta ispratili su članovi Parnog valjka, djeca Akija Rahimovskog i brojni prijatelji i kolege muzičari.

Dirljivim riječima od Akija se oprostio njegov najbliži suradnik i prijatelj iz Parnog valjka Husein Hasanfendić Hus.

“Aki je bio sve što je trebalo, davao je sebe nesebično. Kad je pjevao s tugom, dvorane su tugovale, kad je pjevao sa srećom, svi smo bili sretni. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Putovali smo brzo, prijatelju, i bez stajanja, kad dođe vrijeme nema kajanja. Nadam se da je spokojan i da je našao mir”, kazao je Hus.

Dina Rahimovski

– Tata, tako nam je malo trebalo. Jedan zagrljaj, tvoj pogled. Ostaje mi utjeha što si mi rekao to jutro prije nego što si zauvijek zaspao – jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali da je teško biti veliki čovjek. Tvoje srce se razboljelo, ali je do zadnjeg treba kucalo i bilo veliko za sve ljude dobre volje. Hvala ti tata što si me naučio da je čovjek malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. Samo da znaš, samo ti tata, i nitko kao ti. Volim te tata – kazala je u suzama kći Dina Rahimovski.

Rahimovski je ispraćen uz nekoliko posebnih pjesama, a prva od njih bila je Za malo nježnosti, koju je s Parnim valjkom snimio 2016. godine.

Na ispraćaju je potom zasvirala makedonska pjesma Zašto si me rodila, majko, a nakon nje i My Way Franka Sinatre.