bilefeld

Alsin Levent iz pritvora poručio: Ne sjećam se ničega, u šoku sam

saulic-nesreca12

Alsin Levent koji je, kako se sumnja, izazvao nesreću nalazi se u pritvoru koji mu je određen 48 sati nakon nesreće

Vozač “Mazde 6” Alsin Levent koji je izazvao nesreću u kojoj su poginuli srbijanski folk pjevač Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, rekao je u svom advokatu u pritvoru da se ne sjeća nesreće i da je u šoku. Uz to, sumnja se da je automobil kojim je upravljao ukraden!

Beživotna tijela Šabana Šaulića i Mirsada Kerića nalaze se na Institutu za sudsku medicinu u Bilefeldu, a očekuje se da će obdukcija biti izvršena danas.

U međuvremenu, Alsin Levent koji je, kako se sumnja, izazvao nesreću nalazi se u pritvoru koji mu je određen 48 sati nakon nesreće.

U pritvoru ga je posjetio advokat Jerrit Schöll, koji je kazao njemačkim medijima da je njegov klijent u šoku zbog svega što se dogodilo.

– Rekao mi je da ne može da vjeruje šta se dogodilo u nedjelju i da se uopšte ne sjeća nesreće – kazao je Schöll reporterima “Westfalen Blatta”.

On je još dodao da je njegov branjenik, nasuprot onom što se prvobitno mislilo, ima mjesto prebivališta u Njemačkoj, zbog čega će predložiti da mu se ukine pritvor.

Advokat se još osvrnuo i na “sajber linč” koji navodno trpi njegova porodica, budući da se njihove fotografije navodno pojavljuju na raznim forumima i internet portalima. Kratko je prokomentarisao da će “preduzeti nešto s tim” jer je porodica njegovog klijenta ugrožena.