Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Hollywood Reporter"

Amazon najavio snimanje najskuplje serije u istoriji televizije

Ema Horvath (1)

U prethodnim procjenama spominjalo se oko 500 miliona dolara za proizvodnju više sezona, ali se nisu spominjali troškovi od 250 miliona dolara samo za autorska prava nasljednika pisca J.R.R. Tolkiena

Prva velika serija Amazona, prema najavama, bit će najskuplja u istoriji televizije, ostavljajući iza sebe Krunu i Igru prijestolja.

Američka TV platforma Amazon za snimanje prve sezone serije Gospodar prstenova planira potrošiti oko 465 miliona dolara, prenosi Hollywood Reporter.

Izvori su potvrdili da je riječ o ogromnom iznosu, mada on uključuje i troškove lansiranja serije, koja će vjerovatno imati nekoliko sezona.

U prethodnim procjenama spominjalo se oko 500 miliona dolara za proizvodnju više sezona, ali se nisu spominjali troškovi od 250 miliona dolara samo za autorska prava nasljednika pisca J.R.R. Tolkiena.

Snimanje serije već je započelo na Novom Zelandu.

“Ovo je fantastično! Ovo će biti najveća televizijska serija ikada napravljena”, rekao je za tamošnje medije Stuart Nash, ministar za ekonomski razvoj i turizam Novog Zelanda.

Pretpostavlja se da će se radnja odvijati hiljadama godina prije događaja iz Gospodara prstenova i Hobita te da će gledatelje vratiti u vrijeme u kojem su se kovale velike sile, a kraljevstva su se uzdizala i padala.

Glumačku ekipu čine Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath i drugi.