Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izgubila na sudu

Amber Heard nema novca da plati ono što sada duguje Deppu

New Project – 2022-05-27T120610.550
Amber Heard / FOTO: Screenshot

Heard također nikada nije ispunila svoje obećanje da će Američkoj uniji za građanske slobode i Dječjoj bolnici u Los Angelesu donirati 7 miliona dolara koje je dobila od Deppa u brakorazvodnoj nagodbi 2016. godine

Amber Heard ne može platiti 10.4 miliona dolara koje duguje Johnnyju Deppu, otkrila je njena advokatica u četvrtak, a prema izvorima The Posta glumica je “švorc” zbog velikih pravnih troškova povezanih s suđenjem za klevetu.

“Oh, ne, apsolutno ne”, rekla je advokatica Elaine Bredehoft za NBC-jev Today na pitanje ima li glumica sredstava da pokrije tešku presudu koju je porota donijela u srijedu. Sudska bitka s njenim bivšim suprugom ostavila je 36-godišnju glumicu u novčanim problemima, tvrde izvori, od kojih jedan krivicu svaljuje na Heardin rastrošan život u prošlosti kad je novac trošila na putovanja, odjeću, darove i vino.

Više izvora je reklo da je zvijezda Aquamana morala promijeniti pravne zastupnike i da se sada oslanja na policu osiguranja kuće kako bi pokrila troškove svojih trenutnih advokata u slučaju. Račun za njenu advokaticu uglavnom je podmirio The Travelers Companies u skladu s glumičinom policom osiguranja, rekli su izvori. Pravni stručnjaci kažu da je korištenje polica osiguranja za kuće uobičajeno u slučajevima klevete.

Njeno bogatstvo procijenjuje se između 1,5 i 2,5 miliona dolara, prema web stranici Celebrity Net Worth, što je daleko od onoga što ona duguje Deppu. Tokom šestosedmičnog suđenja, Heard i više svjedoka svjedočili su da glumica možda nema sredstava da plati bivšem mužu.

Sudsko svjedočenje otkrilo je da je Heard dobila milion dolara za Aquamana 2018. godine, te još dva miliona za nastavak koji bi trebao izaći sljedeće godine. Njena uloga u tom filmu znatno je smanjena. Svjedoci su rekli i kako je Heard izgubila nekoliko saradnji s robnim markama, uključujući i onu s L'Orealom, nakon što je Deppov advokat pokrenuo kampanju protiv nje.

Heard također nikada nije ispunila svoje obećanje da će Američkoj uniji za građanske slobode i Dječjoj bolnici u Los Angelesu donirati 7 miliona dolara koje je dobila od Deppa u brakorazvodnoj nagodbi 2016. godine, a ona je na sudu rekla da su donacije kasnile zbog njenih advokatskih troškova i računa.

Depp bi još uvijek potencijalno mogao tražiti novac koji mu pripada zapljenom njenih prihoda za njena dva nadolazeća filma, zapljenom njene imovine ili čak zaplijenom njene kuće u kalifornijskoj dolini Yucca, rekli su stručnjaci za The Post. Pustinjska oaza s tri spavaće sobe i tri kupaonice procijenjena je na milion dolara.

“Ako ona nema novac, onda je njegov put, dok ona traži žalbu, pokušati izvršiti zapljenu na imovini koju posjeduje ili na njene bankovne račune”, rekao je advokat za žalbe Steven Emmert. Dodao je da ako Depp želi saznati šta je s njenom imovinom, mogao bi joj uručiti poziv za ispitivanje dužnika gdje će joj njegov advokat na sudu postaviti pitanja o tome šta posjeduje kako bi saznali šta mogu uzeti i prodaju na aukciji kako bi se naplatili.

Sudski zastupnik Brett Turnbull rekao je da su presude u Virginiji aktivne 10 godina, no da se taj rok može i produžiti.

“Heard bi mogla biti predmetom ove presude još 30 godina. Ako je iznenada dobila novu infuziju novca, Depp to može saznati i tražiti svoj novac”, rekao je Turnbull, osnivački partner u Turnbull Holcomb & Lemoine.