Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Don Victor Cisternino

Američki glumac i producent uhapšen u Hrvatskoj

don viktor cisternino

“Bojao sam se da će me administracija novog predsjednika Joea Bidena progoniti zbog ovog načina poslovanja, a takvo je poslovanje bilo dozvoljeno za vrijeme administracije Donalda Trumpa”, kazao je

Američki glumac i producent Don Victor Cisternino (45), poznat po ulozi u seriji “Hitna služba”, uhapšen je prije dva dana dok je automobilom iz Slovenije ulazio u Hrvatsku preko graničnog prelaza na Bregani.

Cisternina, koji se posljednjih godina preko svoje kompanije “MagnifiCo” bavio konsultantskim poslom u filmskoj industriji i umjetnosti, tereti se da je pronevjerio 7,2 miliona američkih dolara državnog zajma, koje je njegova kompanija dobila prošle godine na osnovu zakona o podršci preduzetnicima pogođenim pandemijom.

Prema sadržaju optužnice koju je protiv njega podiglo tužilaštvo u Orlandu, Cisternino je novac, koji je dobio na prevarom jer je fiktivno uvećao broj zaposlenih svoje kompanije, umjesto za poslovanje potrošio kupivši za sebe i svoju suprugu luksuzno imanje s vilom na Floridi, kao i na Maseratija i Mercedese.

Šta je tačno Cisternino, za kojim je na osnovu suda u Floridi Interpol u Washingtonu prije dva mjeseca raspisao međunarodnu potjernicu, radio u Hrvatskoj, odnosno zašto je baš ovu zemlju odabrao za bijeg ne zna se još uvijek, ali izvjesno je da podizanje optužnice nije dočekao u SAD-u, već je sa suprugom prije nekoliko mjeseci otputovao u Evropu, piše Jutarnji list.

“Bojao sam se da će me administracija novog predsjednika Joea Bidena progoniti zbog ovog načina poslovanja, a takvo je poslovanje bilo dozvoljeno za vrijeme administracije Donalda Trumpa. Zbog toga sam nakon izbora u SAD-u odlučio da pobjegnem u Evropu i da zatražim azil ili u Rusiji ili u nekoj od drugih država. Tako sam došao i u Hrvatsku, gdje sam htio da zatražim politički azil”, rekao je Cisternino u svojoj odbrani nadležnima u Hrvatskoj.

sad