Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavna glumica

Angelina Jolie otvorila dušu o djeci i razvodu od Brada Pitta: “Iza mene su teške godine”

“Nekad sam bila akcijska zvijezda, a sad mi djeca govore da siđem s trampolina jer ću se povrijediti!”

Holivudska glumica, režiserka i humanitarka Angelina Jolie (45) krasi naslovnicu britanskog Voguea za mart, a u ekskluzivnom intervjuu koji je dala tom prestižnom časopisu progovorila je, između ostaloga, i o odgoju svoje “prilagodljive” djece poslije razvoda od kolege Brada Pitta (57).

Podsjetimo, za njega se udala poslije 12 godina veze, a brak, koji je trajao svega dvije godine, okončan je u septembru 2016. Uslijedila je dugotrajna borba oko finansija i skrbništva nad djecom – Maddoxom (19), Paxom (17), Zaharom (16), Shiloh (14) te 12-godišnjim blizancima Vivienne i Knoxom, no čini se kako je bivši par sad napokon u korektnim odnosima.

– Oduvijek sam željela biti mama i imati puno djece. Zamišljala sam da ću s porodicom živjeti poput Jane Goodall, putovati nekom džunglom… Ne u onom istinskom, tradicionalnom smislu – zapravo želim reći da nikad nisam bila baš dobra u mirovanju, nisam tipična mama koja samo sjedi kod kuće. Osjećam da mi nedostaju sve one vještine koje čine jednu tradicionalnu majku, ali snalazim se, najviše zahvaljujući djeci koja su prilično izdržljiva i pomažu mi u svemu – iskrena je Angelina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

U nastavku razgovora glumica je priznala kako “ne zna je li trenutno sretna”, ali napominje kako ima vrlo pozitivan pogled na budućnost.

– Iza mene su prilično teške godine. Fokusirala sam se na ozdravljenje svoje porodice. Stvari se polako vraćaju na staro, u normalu, poput leda koji se topi i krvi koja se napokon vraća u moje tijelo. Radujem se pedesetima, iako smo neki dan bili na trampolinu, a djeca su mi rekla: “Ne, mama, nemoj to raditi. Povrijedit ćeš se”. Pomislila sam: “Bože, nije li to smiješno?”. Nekad sam bila akcijska zvijezda, a sad mi djeca govore da siđem s trampolina jer ću se povrijediti!

Možda je to samo mladi panker u meni, ali ja uistinu volim taj duh mladosti. Vjerujem da baš zahvaljujući njemu s više jasnoće mogu vidjeti šta je dobro, a šta loše. Jer puno starijih ljudi pronaći će opravdanje za određeno ponašanje, a mlađi čovjek ipak se usudi reći: “Ali to je jednostavno pogrešno i ja se tome protivim”. E pa ja sam željela ostati takva osoba – izjavila je junakinja hit filma “Tomb Raider”, a prenosi Daily Mail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Glumica se osvrnula i na svoju ulogu specijalne izaslanice UN-ove agencije za izbjeglice.

– Humanitarnim radom počela sam se baviti u ranim dvadesetima. Obula sam čizme, uzela ruksak i otišla, htjela sam pokušati shvatiti šta se to, dovraga, događa u svijetu. Pokušala sam si pružiti šire obrazovanje, ono što sam imala u školi nije bilo dovoljno. Odrastanje moje generacije bilo je isprazno na mnogo načina, pa sam morala izaći iz okvira kako bih pronašla šire razumijevanje za sve što nas okružuje – zaključila je Jolie.