Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skupi su otkazi

Abramovič na otpremnine trenerima potrošio 250 miliona maraka, samo dva trenera otišla bez marke

Lampard je vodio londonske Plavce od jula 2019. do 25. januara ove godine ostvarivši u 84 utakmice 44 pobjede

Vlasnik londonskog nogometog premierligaša Chelsea Roman Abramovič do sada je na otpremnine menadžerima platio više od 126 miliona eura, objavio je Daily Mail.

Posljednja “žrtva” ruskog tajkuna bio je Frank Lampard koji je dobio otkaz početkom prošle sedmice nakon pet ligaških poraza u zadnjih osam utakmica što je bilo previše za Abramoviča.

Lampard je vodio londonske Plavce od jula 2019. do 25. januara ove godine ostvarivši u 84 utakmice 44 pobjede.

Za utjehu bivši engleski nogometni reprezentativac dobit će 2,26 miliona eura otpremnine.

Abramovič je najviše potrošio na otkaze Joseu Mourinhu i Antoniu Conteu ukupno čak 65 miliona eura. Portugalcu je isplatio 35,5, a Italijanu 29.5 miliona eura. “The Special One” je nakon prvog otkaza u decembru 2007. dobio 26 miliona, a u decembru 2015. nakon nove “cipele” dodatnih 9,5 miliona eura.

Brazilac Luiz Felipe Scolari je za otkaz u februaru 2009. “nagrađen” sa 14.2 miliona, Portugalac Andre Villas-Boas je u martu 2012. dobio kompenzaciju u iznosu od 13.5 miliona, a Italijan Roberto Di Matteo u novembru iste godine oko 12 miliona eura. Otpremninu su dobili i Avram Grant, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri…

Jedino su Rafa Benitez i Guus Hiddink napustili Stamford Bridge nakon isteka ugovora.

Chelsea svoj put u Premiershipu nastavlja u četvrtak, kada ih čeka londonski derbi s Tottenhamom koji s klupe vodi upravo jedan od bivših trenera Plavaca, Jose Mourinho. Zanimljivo Chelsea je favorit u ovom susretu iako su dva kluba osvojila isti broj bodova ove sezone. U zadnjih pet utakmica obje ekipe uzele su po sedam bodova.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje, kompletnu ponudu MOZZART-a za londonski derbi možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore