Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Travnik

Atomsko sklonište prvi put sviralo u – atomskom skloništu

atomsko sklonište
Fena

Prihod od koncerta bit će iskorišten za daljnje uređenje atomskog skloništa

Prvi put u skoro 50 godina postojanja, hrvatski rock bend Atomsko sklonište sinoć je svirao u jednom – atomskom skloništu. Riječ je, naime, o nesvakidašnjoj akciji mještana novotravničke Mjesne zajednice Bare koji su zajedno s općinskom vlasti osmislili način kako iskoristiti novotravničko atomsko sklonište, prostor koji je godinama bio zapušten, a u idućem periodu bi trebalo postati, kako je rekao frontmen benda, Bruno Langer, svojevrsna tvornica kulture.

“Kad sam čuo za ideju bio sam oduševljen, naravno. Velika je čast da Atomsko sklonište svira u atomskom skloništu, zbog toga bih prekinuo i američku turneju. Fascinantno je to što sam danas vidio. Danas smo svjedoci da nam svaki dan s neke strane prijeti neka atomska bomba. Neki bjelosvjetski luđak prijeti atomskim bombama, a mi ćemo večeras njima svima prijetiti ljubavlju. To je poruka iz ovog atomskog skloništa. Ljubav i sloboda za sve ljude, bez obzira kojoj rasi ili vjeri pripadali”, rekao je Langer.

atomsko sklonište
Fena

Prije koncerta održana izložba slika

Prije samog koncerta u istom prostoru održana je izložba slika umjetnika iz Slovenije Dareta Trobeca.

“Vjerujem da će ovaj prostor zaživjeti, ne samo zbog rocka, nego daje izuzetne mogućnosti i za izložbe, za sve ono što je najpozitivnije u ljudskom biću, a to je kreativnost”, kazao je Langer.

Akcija je provedena u sklopu Dana općine Novi Travnik, a načelnik Stjepan Dujo istaknuo je kako je prostor atomskog skloništa dobio jednu novu perspektivu.

“Prostor je dobio novu namjenu i novu budućnost. S 30 događaja u 36 dana slavimo 75. rođendan grada”, rekao je Dujo.

Prihod od koncerta bit će iskorišten za daljnje uređenje atomskog skloništa.