SHOWbuzz

šest lokacija

Autori popularnog animiranog serijala “Bruca Braca Bruda Brada” dolaze u bh. gradove

05/05/2022

Admir Čular, Čika Gagara, ispred autorskog teama serijala kazao je kako će, udruženi s lokalnim umjetničkim i aktivističkim organizacijama i samostalnim kreativcima, organizirati edukativne i kreativne radionice s ciljem da "skontaju ideju za jednu od epizoda BBBB serijala"

U povodu najavljene druge sezone animiranog serijala, autori i producenti popularnog serijala “Bruca Braca Bruda Brada” obići će šest gradova Bosne i Hercegovine u kojima će upriličiti promotivne događaje za fanove najpopularnijeg bosanskohercegovačkog crtanog filma.

Radionica u Mostaru bit će održana u nedjelju, 15. maja u Muzičkom centru Pavarotti od 19 do 21 sata.

Iz Helem Nejse umjetničkog kolektiva i Fondacije “EKIPA” poručuju da će u okviru predstojeće turneje 11. maja posjetiti Banja Luku, 13. maja Zenicu, 17. maja Tuzlu, 20. maja Bihać i 19. maja Veliku Kladušu.

Admir Čular, Čika Gagara, ispred autorskog teama serijala kazao je kako će, udruženi s lokalnim umjetničkim i aktivističkim organizacijama i samostalnim kreativcima, organizirati edukativne i kreativne radionice s ciljem da “skontaju ideju za jednu od epizoda BBBB serijala”.

– Kada smo u veljači pozvali fanove BBBB serijala da kreiraju svog lika/avatara i nominiraju ga/nju za ulogu u jednoj od epizoda predstojeće sezone, pokazali smo kako na kreativan način uključiti publiku u svijet BBBB fikcije. Taj nam se pristup dopao, a očigledno se dopao i publici, pa smo odlučili da taj eksperiment guramo dalje. U gradovima koje ćemo posjetiti, raja će imati priliku, zajedno s nama ‘brejnstorma’, stvoriti ideju neke nove epizode BBBB serijala, da zajedno napišemo uvodnu scenu, da glumimo i snimimo likove – dodao je Čika Gagara.

Na radionicama u okviru predstojeće BBBB promo turneje, fanovi crtanog će imati priliku da sa scenaristima scenarija prođu kroz cjelokupan kreativni proces, nauče kako doći do ideje i iskuse kako se od ideje pravi materijal za dobru priču, upoznaje tehnike snimanja glasova i animacije.

Radionice se realiziraju u sklopu projekta koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva a koji ima za cilj artikulirati i ojačati glasove mladih u javnoj areni kao i kritične rasprave o aktualnim pitanjima unutar BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.