Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon tragedije

Baldwin će morati predati telefon policiji na vještačenje

baldwin snimanje tragedija

Baldvin je u intervjuu koji je dao nakon tragičnog događaja tvrdio da ipak nije povukao obarač, što je dodatno zbunilo javnost

Dvije sedmice nakon što je glumac Alec Baldwin dao intervju u kojem je tvrdio da nije odgovoran za ubistvo snimateljice Halyne Hutchins u tragediji koja se desila u oktobru na snimanju filma “Rust”, izdat je nalog da preda svoj telefon policiji na vještačenje.

Kako se navodi, sud u državi New Mexico, u kojoj je sniman film “Rust” naredio je da se dobije pristup Baldwinovom telefonu, odnosno, privatnim porukama sa neimenovanom osobom.

Američki mediji pretpostavljaju da će se na ovaj način dobiti uvid u dešavanja tog dana kada je Baldwin slučajno usmrtio kolegicu, piše nova.rs.

Podsjetimo, ubistvo se desilo 22. oktobra kada je Alec slučajno pucao iz pištolja u kojem su se nalazili pravi meci. Tom prilikom je pogodio još jednog radnika na filmu, ali je on preživio.

Baldvin je u intervjuu koji je dao nakon tragičnog događaja tvrdio da ipak nije povukao obarač, što je dodatno zbunilo javnost.

Optužica protiv njega za sada nije podignuta.