SHOWbuzz

Beogradski glumac nakon teške operacije van životne opasnosti

05/12/2016

Omiljeni 80-godišnji beogradski glumac nakon hitne operacije na mozgu u subotu, oporavlja se na intenzivnoj njezi beogradske neurohirurgije. Kako pišu srpski mediji operaciju koja je trajala nekoliko sati izveo je tim najboljih beogradskih neurohirurga.

Nakon operacije koja je uspješno izvedena Ljubiša Samardžić zasada je izvan životne opasnosti i opravlja se na intenzivnoj njezi.

Samardžić posljednjih se sedmica žalio na zdravstvene tegobe, a stanje mu se pogoršalo u martu ove godine nakon smrti prijatelja i kolege Dragana Nikolića. Priznao je kako je potonuo u depresiju, no supruga Mirjana, djeca i unuci trgnuli su ga iz takvog stanja.

Prije samo dvije sedmice proslavio je s porodici 80. rođendan poručivši kako nema namjeru otići u penziju.

“Odrastao sam u poštenoj rudarskoj porodici. Rano ostao bez oca. Divio se majci koja nas je izvela na put s mizernom rudarskom penzijom. A, bilo nas je troje djece. Iz takvog djetinjstva shvatio sam da sirotinja nije najstrašnija stvar koja ti se može dogoditi u životu”, ispričao je omiljeni srpski glumac 2015. u intervjuu za Blic.

Ljubavna priča Mirjane i Ljubiše Samardžića počela je sasvim slučajno. Kada su se upoznali, ona je bila srednjoškolka. Susret se pretvorio u brak dug pet desetljeća.

Komentari