Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OFF Generation Shorts

Bh. glumica Amila Terzimehić predsjednica žirija za kratki film 16. OFF-a

Foto: OFF

OFF Generation Shorts ove godine predstavlja 10 filmova iz osam zemalja

Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo predstavio je danas članove žirija za selekciju OFF Generation Shorts – takmičarski kratki film. U žiriju ovogodišnjeg Telemach OFF su glumica Amila Terzimehić, (predsjednica žirija), reditelj, producent i direktor Figari Film Festivala Matteu Pianezzi te reditelj Niccolo Gentil koji obnaša i funkciju selektora programa festival Alice Nella Citta u Italiji, saopćeno je iz direkcije Festivala.

OFF Generation Shorts ove godine predstavlja 10 filmova iz osam zemalja.

Amila Terzmehić je rođena 1988. u Sarajevu, uspješna je i poznata bosanskohercegovačka glumica sa iskustvom i u internacionalnim filmskim i serijskim projektima.

Matteo Pianezzi je italijanski reditelj i producent koji je 2014. godine osnovao produkciju DIERO sa svojim partnerom Corsom Codecasa i od tada su producirali više od petnaest kratkih filmova nagrađenih u Italiji i Evropi.

Niccolò Gentili je rođen u Firenci. Počeo je da studira glumu sa 16 godina, na filmu je debitovao 2011. godine, a zatim je nastavio da se pojavljuje u italijanskim filmovima i TV serijama. Od 2014. je studirao režiju na Filmskoj akademiji u Njujorku i radio kao asistent režije. Dobitnik je mnogih nagrada, a izabran je za nagradu “Nastri d'argento”, koja je jedna od najprestižnijih nagrada za filmove u Italiji. Od 2018. godine radi kao selektor filmova za Alice Nella Città festival.

Ovogodišnji, 16. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo bit će održan od 19. do 26. jula.