Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH na Evroviziji nastupa sedamnaesta

deen dalal

Europska radiodifuzna unija EBU jutros je objavila redoslijed nastupa za obje polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga, na osnovu kojeg će u prvom polufinalu, 10. maja predstavnici Bosne i Hercegovine nastupiti pretposljednji, sedamnaesti.

U skladu s formatom koji je uveden 2013. godine, producenti show programa su napravili redoslijed nastupa u kojem svaka pjesma treba da dođe do izražaja te se na taj način kreira uzbudljiv televizijski show.

Tako će u prvom polufinalu redoslijedom nastupiti predstavnici Finske, Grčke, Moldavije, Mađarske, Hrvatske, Holandije, Armenije, San Marina, Rusije, Češke, Kipra, Austrije, Estonije, Azerbejdžana, Crne Gore, Islanda, Bosne i Hercegovine te Malte.

U drugom polufinalu, 12. maja redoslijed nastupa je – Latvija, Poljska, Švicarska, Izrael, Bjelorusija, Srbija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija i Belgija.

Prvi put ove godine, umjesto dosadašnjih 120 minuta, polufinalne večeri trajat će 125 i 130 minuta, saopćeno je iz Eurosong infa.