The Sunday Times

Bill Gates nakon razvoda: Nedostaju mi ​​nered i buka

New Project – 2022-05-01T181425.380

Ispričao je i u kakvim je odnosima ostao s Melindom nakon razvoda. Bill kaže kako je sretan što i dalje može raditi s njom te se ponekad viđaju

Billa Gates progovorio je o privatnim detaljima braka i razvoda s bivšom suprugom Melindom.

“Svaki brak, kako djeca odu iz kuće, proći će kroz tranziciju. Moj je nažalost prošao kroz ovu tranziciju zvanu razvod. Ali s moje tačke gledišta, to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio oženiti za nekog drugog”, rekao je Gates u intervjuu za The Sunday Times.

Tvrdi kako mu je najteže bilo kad su djeca otišla iz kuće. Najmlađa kći je isto otišla na fakultet te je sada njihova vila s 18 kupaonica u Seattleu prazna.

“Imam ovu lijepu kuću koja je pogodna za velike rasprave. Ali većinu vremena čini se prevelikom. Ja sam samo mala osoba”, istaknuo je Gates.

“Nedostaju mi ​​nered i buka. Ne radim previše kućanskih poslova, ali u normalnim danima uvijek sam prao suđe jer sam u tome bio dobar, a jedno od djece bi mi pomoglo”, dodao je.

Ispričao je i u kakvim je odnosima ostao s Melindom nakon razvoda. Bill kaže kako je sretan što i dalje može raditi s njom te se ponekad viđaju.

“Imamo supervažan, složen, blizak odnos u kojem smo odlučili raditi zajedno. I jako sam sretan što smo počeli raditi zajedno. Zajedno smo izgradili Fonadaciju. I imamo troje nevjerovatne djece”, ispričao je.

“I ja tugujem na isti način kao i ona. Da. Znate, odrasli smo zajedno. Kad sam se oženio, Microsoft je bio velika stvar. Ali ja sam bio mlad 38-godišnjak, a ona je bila zrela 28-godišnjakinja… To je više od polovice mog odraslog života. Zajedno smo napravili puno toga”, dodao je.

Bill priznaje kako se s Melindom oko raspodjele imovine i novca prilično lako dogovorio.

“Dobila je psa. Ubila me time. Šalim se. Svijet bi trebao znati koliko sam bio maltretiran. Ne, šalim se. Nismo bili zli jedno prema drugom”, rekao je.

Podsjetimo, Bill i Melinda Gates objavili su da se razvode početkom maja prošle godine. U braku su bili 27 godina. Upoznali su krajem 1980-ih, kada se Melinda pridružila Billovoj kompaniji Microsoft, a vjenčali su se 1994. godine.