Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bio je holivudska zvijezda, danas ga niko ne prepoznaje

george444

Brendan Fraser (49) krajem je devedesetih bio jedan od najvećih holivudskih zvijezda. Godinama je nizao filmske hitove, a posljednji veći film bio mu je ‘Začaran’ iz 2000. u kojem je glumio uz Elizabeth Hurley (52).

Iako se četiri godine kasnije pojavio u oskarovskom filmu ‘Crash’ te u popularnim serijama poput ‘Stažist’ i ‘The Simpsons’ , a zatim u filmu s Harrisonom Fordom (75), Fraser se povukao iz javnog života.

Glumac, koji živi u Los Angelesu, često se vraća u London, u kojem je i zavolio glumu radeći u pozorištu. Frasera su paparazzi ‘uhvatili’ u četvrti Soho. Bio je odjeven u traperice, kožnu jaknu i čizme, a glavu je prekrio kapom. U rukama je nosio torbicu i naizgled je nekamo žurio. Kasnije su ga ‘fotkali’ u jednom kineskom restoranu, a kada je skinuo kapu pokazao je proćelavu glavu.

Uloga koja mu je donijela svjetsku slavu je ‘George je iz džungle’ iz 1997., a franšizom ‘Mumija’ zacementirao je status zvijezde. Snimljena su bila tri filma s njim i Rached Weisz u glavnim ulogama, a četvrti je također bio u planu.

U međuvremenu, Brendan je i snimio bollywoodski triler, ‘The Field’, u kojem je zamijenio Ray Liottu. Glumio je i u serijama ‘The Affair’, ‘Texas Rising’, a u septembru je najavljeno da će se pridružiti Hilary Swank u antologijskoj seriji ‘Trust’ koja će se premijerno početi emitirati u siječnju iduće godine.

Fraser je bio u braku s glumicom Afton Smith devet godina. Sa Smith, glumac ima sinove Griffina (15), Holdena (13) i Lelanda (11). Njihov razvod obilježila je duga parnica, u kojoj je glumac zahtijevao da mu se snizi alimentacija od 900.000 dolara godišnje koju treba plaćati supruzi, jer više ne zarađuje kao u trenutku kada su se njih dvoje vjenčali.

Glumac je bio i na sudu zbog optužbe da je fizički nasrnuo na producenta Todda Moyera.