Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši “James Bond” progovorio o porodičnoj tragediji

Pierce-Brosnan-as-James-Bond

Glumac Pierce Brosnan (63) otvoreno je progovorio o smrti svoje prve supruge i kćeri te o tuzi s kojom se još uvijek nosi.

Glumca rođenog u Irskoj zadesile su lične tragedije koje su drastično promijenile njegov svjetonazor. Još 1991. od raka jajnika preminula je njegova prva supruga Cassandra u dobi od 43 godine.

22 godine kasnije od iste bolesti umrla je i njegova kći Charlotte, u dobi od 42 godine, piše Daily Mail.

Brosnan sa djecom 1992.: Charlotte je umrla u dobi od 42 godine

“Za mene čaša nije uvijek napola puna. S vremena na vrijeme u meni se pojavi taj irski, melanholični crni pas”, rekao je Brosnan u razgovoru za Esquire.

S pokojnom suprugom Brosnan ima i 33-godišnjeg sina Seana, također glumca, a nakon Cassandrine smrti posvojio je dvoje djece – spomenutu Charlotte i Christophera.

Sa sadašnjoj suprugom Keely Shaye Smith ima dva sina – Dylana (20) i Parisa (16).

Bivši James Bond imao je i teško djetinjstvo. Otac mu je napustio porodicu ubrzo nakon njegovog rođenja, a majka otišla je raditi u London. On je živio s rođacima, a kasnije u internatu. Oca je upoznao tek 1984. kad je u Irskoj snimao film “Remington Steele.”

“Toma sam sreo jedno nedjeljno popodne, pričali smo o ovome i onome. Popili smo nekoliko piva i razišli se. Volio bih da sam imao prilike bolje ga upoznati…”

Za nekoliko dana kreće serija “The Son” u kojoj Brosnan igra jednu od glavnih uloga.