Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši Princeov diler otkrio o čemu je legendarni muzičar bio ovisan

prints

Princeov bivši diler otkrio je da je legendarni muzičar bio ovisan o raznim lijekovima više od 25 godina, piše Daily Mail.

Diler koji se predstavio samo kao Doktor D, rekao je da je pjevaču znao donositi zalihu za 6 mjeseci te da bi mu ovaj iskeširao i do 40.000 dolara. Najčešće se radilo Dilaudidu i Fentanylu – snažnim lijekovima protiv bolova koji izazivaju ovisnost.

“Prince je patio od tjeskobe, kaže Doktor D, pred nastup je imao ogromnu tremu i pitanje je bili uopće mogao nastupiti da nije bilo lijekova. A kako je imao fobiju od doktora, nije tablete mogao dobiti na legalan način, nego se pouzdao u dilere.”

“Princea sam upoznao još u 80-ima dok je snimao film ‘Purple Rain’. Ali tada je već bio prilično zakačen na tablete, tako da za njegovu ovisnost nisam ja kriv. Kad sam ga upoznao, već je bio ovisnik”, kaže Doktor D.

“U to je vrijeme lijekove kombinovao sa speedom koji bi ga malo dignuo kad bi ga tablete na bazi heroina previše spustile. Tako bi dobio šut energije i istovremeno bio opušten”, priča dalje diler.

“Bio je jako nervozan. Čak i u prostoriji sa samo pet ljudi. Nije volio veliku gužvu i jako se bojao javnog nastupa. Jako sam se iznenadio kad sam čuo da je prije smrti u nekoliko navrata posjetio apoteku, jer, koliko znam, nije koristio recepte.”

Prema policijskom izvještaju, samo šest dana prije smrti Prince je završio u bolnici zbog predoziranja Percocetom, također jakom analgetikom. Doktori su ga tada jedva spasili.

“Problem s tim lijekovima je što se čovjek navikne i razvije otpornost pa mu trebaju sve veće i veće doze. Prince je sam sebi propisivao lijekove desetljećima”, kaže Doktor D.