Ljetna zabava

Bogat sadržaj Sarajevo Summer Festa: Koncerti, gastro, filmski i teatarski festivali

Foto: Turistička zajednica KS
Sarajevo Summer Fest će biti održan na više lokacija u KS

Muzičkih događaja će biti za različite ukuse, uz kombinaciju moderne i tradicionalne muzike

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine sufinansira projekte kroz Javni poziv Sarajevo Summer Fest 2023 za sve turiste, posjetioce i građane Kantona Sarajevo, a u cilju obogaćivanja turističke ponude kreiranjem primamljivih sadržaja.

-Nastavljamo podržavati projekte iz oblasti turizma, sporta, kulture, tradicije, gastronomije i slično. Više od 20 podržanih projekata/događaja bit će realizirano na različitim lokacijama u Kantonu Sarajevo. Među prepoznatljivijim projektima koji su se pokazali uspješnim i privukli veliki broj posjetilaca bit će održani koncerti “Live Stage Festival” uz besplatan ulaz za sve posjetioce – saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Muzičkih događaja će biti za različite ukuse, uz kombinaciju moderne i tradicionalne muzike, te nastupa – “Sarajevo Matinee Summer 2023”, “Kabare ženske priče”, “KUD Baščaršija – Sve boje Baščaršije”, “Festival folklora Sarajevo”, “Gala koncert Simfonijskog orkestra RTS” i drugih. Dobra zabava tokom ljeta planirana je i u Vilsonovom šetalištu, gdje će biti upriličen program “Ljeto na Vilsu”.

I ove godine bit će upriličeno nekoliko gastro festivala i događaja – “Festival ulične hrane, muzike i umjetnosti”, “Sarajevo Street Food Market – Summer Edition” te “Festival Eating Point 2023.”, ponudit će najbolje tradicionalne ali i svjetske specijalitete u nekoliko sarajevskih najprometnijih ulica.

Među brojnim sadržajima festivala Turistička zajednica KS izdvaja “Garden of Dreams”, “Omladinski filmski festival”, “Warm festival i akademija”, te “Festival dječije umjetnosti FEDU 2023”.

Spisak sufinansiranih projekata dostupan je na web portalu www.visitsarajevo.ba, a uskoro će biti kreiran i kalendar Sarajevo Summer Fest 2023. sa detaljima najavljenih događaja.