Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najslušanija ikada

Čak i ako ne pratite Eurosong, ovu ste pjesmu morali čuti

arcade
FOTO: Screenshot

Nakon što je postala viralna na društvenoj mreži generacije Z, Arcade je dobio više od 200 miliona streamova na Spotifyu

Čak i ako ne pratite Eurosong, ovu ste pjesmu morali čuti. “Arcade” pobjednička pjesma Nizozemca Duncana Laurencea s Eurosonga 2019. godine premašila je milijardu streamova već 2021. i najslušanija je pjesma ikad s ovog muzičkog takmičenja na Spotifyu.

Nakon Duncanove pobjede 2019., ljubavna balada je dospjela na liste većine evropskih zemalja, kao i na drugo mjesto Billboardove liste Euro Digital Song Sales, a također je postigla uspjeh u Belgiji, Grčkoj, Estoniji, Švedskoj, Islandu i – logično – u Nizozemskoj.

TikTok kao odskočna daska

Duncan je u oktobru 2019. predstavio svoj drugi singl Love Don't Hate It, a zatim je počeo raditi na svom prvom albumu. Uz pomoć svog dečka Jordana Garfielda objavio je Small Town Boy LP u ljeto 2020., iznjedrivši još tri hit singla Someone Else, Last Night i Feel Something.

S novim albumom ponovo se stvorio interes za Duncanovu pobjedničku pjesmu na Eurosongu, a njena je popularnost eksplodirala 2021. zahvaljujući TikToku. Nakon što je postala viralna na društvenoj mreži generacije Z, Arcade je dobio više od 200 miliona streamova na Spotifyu.