Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Catherine Zeta-Jones objavila fotku iz noći kada je upoznala Michaela Douglasa

Catherine-Zeta-Jones-

Prije 18 godina, hollywoodska glumica Catherine Zeta-Jones udala se za svog kolegu glumca Michaela Douglasa.

Na Instagram profilu prije nekoliko dana objavila je sliku noći kad su se prvi put upoznali. U tom trenutku, Douglas je već bio veoma popularan u Hollywoodu.

“Noć kad sam prvi put upoznala svog muža na Deauville film festivalu. Ne sjećam se o čemu je pričao”, našalila se Catherine u opisu fotografije.

Par je upoznao zajednički prijatelj, glumac Danny DeVito, a navodno je Douglas rekao Catherine da želi biti otac njenoj djeci.

Vjenčali su se dvije godine poslije.

I Michael i Catherine su oskarovci. Zeta-Jones ima 48 godina, dok Douglas ima 73. Ipak, još uvijek aktivno glumi, a posljednji film u kojem se pojavio je “Antman i Wasp”.

Imaju dvoje djece. Njihov sin Dylan ima 17 godina, a kćerka Carys 15. Kažu, oboje žele biti glumci, a otac ih u tome podržava.

“Razgovarali smo o tome, i želimo im sve najbolje. Lijepo je što imaju nešto što ih zanima. Nije jednostavno, druge generacije glumaca imaju teži put do uspjeha, a treće pogotovo”, kaže Michae Douglas, sin poznatog glumca i jedne od najdugovječnijih hollywoodskih zvijezda Kirka Douglasa, koji ima 101 godinu.