Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neizlječiva bolest

Celine Dion u suzama pred kamerama, gledatelji shrvani bolnim scenama: “Ovo me je slomilo”

celine dion
Foto: Screenshot/ X

Nakon što je 2022. otkazala svoju svjetsku turneju, sve koncerte planirane za 2023. i 2024. godinu, vijesti o njenom zdravstvenom stanju redovno su bile loše

Obožavatelji Celine Dion (55) sa suzama u očima gledali su trailer za nadolazeći dokumentarac o njenom životu pod nazivom “Ja sam: Celine Dion”.

U dirljivoj najavi dokumentarca vidi se Celine kako plače dok govori o svom sindromu koji je uvelike utjecao na njen život i okončao njenu karijeru. Na društvenim mrežama mnogi su komentirali kako ih je ovaj trenutak “slomio”.

“Ovo me je slomilo. Kakva divna i jaka žena”, “Potpuno sam u šoku, ona ne zaslužuje ovo”, “Rasplakala me je, a dokumentarac još uvijek nije ni izašao”, “Kraljice, zaslužuješ zdravlje, ljubav i sve pohvale”, “Celine, volimo te i nedostaješ nam”, samo su neki od komentara.

Podsjetimo, jednoj od najvećih muzičkih zvijezda na svijetu, dijagnosticiran je rijedak neurološki poremećaj, sindrom ukočene osobe. To je progresivna, neizlječiva bolest kod koje tijelo napada vlastite živčane stanice, te otežava i utječe na pokretljivost.

Nakon što je 2022. otkazala svoju svjetsku turneju, sve koncerte planirane za 2023. i 2024. godinu (među ostalima i u Hrvatskoj), vijesti o njenom zdravstvenom stanju redovno su bile loše.

Njena porodica je objavila kako se Celine hrabro bori protiv bolesti. Pojasnili su i da, iako ne postoji lijek za sindrom ukočene osobe, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje.

Od objave dijagnoze u prosincu 2022. godine, pjevačica se rijetko pojavljivala u javnosti i većinu vremena provodi u Las Vegasu, na imanju gdje je sve prilagođeno njenim potrebama, međutim, još uvijek se nada da će jednog dana ponovno stati na pozornicu.