stradala u avionskoj nesreći

Cijeli svijet oplakuje smrt prelijepe Zare, ali ne i ljudi u njenoj domovini (FOTO)

zara

Kako piše BBC, njezini profili na Instagramu, Twitteru i Facebooku deaktivirani su nakon brojnih zlonamjernih komentara koje je dobila na račun svoje odjeće i posla kojim se bavila

Manekenka Zara Abid, za koju se pretpostavlja da je prošli petak poginula u avionskoj nesreći u Pakistanu, žrtva je maltretiranja na društvenim mrežama gdje su je internetski trolovi optuživali da “vodi nemoralan život nedostojan dobre muslimanke”.

Kako piše BBC, njezini profili na Instagramu, Twitteru i Facebooku deaktivirani su nakon brojnih zlonamjernih komentara koje je dobila na račun svoje odjeće i posla kojim se bavila.

Iako identiteti smrtno stradalih, među kojima je i ime 28-godišnje Zare, još nisu službeno objavljeni, članovi njezine porodice i prijatelji već je oplakuju – naime, pakistanske vlasti priopćile su da su pad aviona preživjela samo dva muškarca.

Inače, u konzervativnom pakistanskom društvu od žena se očekuje da budu skromne, a s obzirom da je Abidova u januaru ove godine proglašena najboljim ženskim modelom na dodjeli nagrada Hum Style Awards i sarađivala je s najvećim brendovima pakistanske mode, često je bila na udaru vjerskih radikala koji su u pitanje dovodili njezinu vjeru i privrženost islamu.

– Bit ćeš kažnjena u zagrobnom životu zbog svojih odabira i grešnog ponašanja… Allah ne voli djevojke koje svima pokazuju dijelove tijela, a u raj idu samo čisti muškarci i čiste žene – pisali su joj.

Mnoge slavne žene u Pakistanu suočavaju se sa zlostavljanjem, pa čak i prijetnjama silovanjem ili smrću u ime morala ili vjerske pobožnosti.