Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cijeli svijet priča o nastupu Jennifer Lopez

j lo

Domaćica American Music Awardsa bila je slavna Jennifer Lopez. Otvorila je show svojim seksi nastupom, međutim ipak se najviše pričalo o njenoj plesačici kojoj se raspao kostim pa je plesala gologuza.

Osim toga, JLo se usudila otpjevati i veliki hit reperice Nicki Minaj “Anaconda”, a snimljen je i neugodan trenutak kada je Nicki shvatila da je Jenn “ukrala” njen zaštitni znak. Kada su dvije velike i poznate stražnjice u pitanju, sve je moguće. Nicki Minaj dobila je dvije nagrade u muzičkim kategorijama rap/hip hopa.

Britanska grupa One Direction i pjevačica Taylor Swift dobitnici su najvažnijih nagrada na nedjeljnoj dodjeli American Music Awards. 1D dobili su nagradu za umjetnika godine drugu godinu zaredom, a za svoj “Made In The A.M.” i nagradu i za najomiljeniji pop/rock album, treću godinu zaredom.

“Apsolutno je nevjerovatno dobiti tu nagradu dvije godine zaredom”, kazao je član benda Louis Tomlinson.

Taylor Swift, koja nije bila prisutna svečanosti, u večer je krenula sa šest nominacija a dobila je tri nagrade – među ostalima za pjesmu godine “Blank Space”, te za najomiljeniji pop/rock album (“1989”). Najboljim soundtrackom proglašen je “Pitch Perfect 2”, a za novog umjetnika godine proglašen je Sam Hunt. Glumac i muzičar Jared Leto na dirljiv se način prisjetio žrtava napada u Parizu, posebno onih 89 koji su poginuli na koncertu u Bataclanu gdje su on i njegov bend, “30 Seconds to Mars” održali ranije ove godine, kako je rekao, “divan i miran” koncert. “Danas odajemo počast žrtvama nezamislivog nasilja u Parizu i širom svijeta”, rekao je. Francusko-kanadska zvijezda Celine Dion za žrtve napada otpjevala je “Himnu ljubavi” Edith Piaf.