Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objava na instagramu

Članice Hurricanea se oprostile od fanova, stižu nove tri djevojke

New Project (71)

Svojim suradnicima i fanovima uputile su emotivnu oproštajnu poruku na Instagramu

Nakon što su početkom maja potvrdile da planiraju započeti solo karijeru, članice grupe Hurricane oprostile su se od svoje publike, najavivši pritom nove članice koje će od sada činiti grupu.

Pjevačice Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenia Knežević su nakon pet godina zajedničke suradnje odlučile započeti novo poglavlje, koje podrazumijeva da se svaka okrene solo karijeri.

Svojim suradnicima i fanovima uputile su emotivnu oproštajnu poruku na Instagramu.

“Prošlo je 5 godina prebrzo, ako nas pitate. Svaka od nas je bila posebna kao pojedinac, ali još posebnije smo bile kao cjelina. Ta cjelina savršeno je funkcionisala zajedno. Uživale smo u svakom trenutku i uspjehu. Hvala vam što smo zajedno ispisali jednu divnu muzičku historiju na koju smo svi ponosni”, napisale su pjevačice između ostalog.
Zahvalivši se svima na podršci, otkrile su kako će grupu sada preuzeti nove djevojke.

“Bez obzira, što nas neće više biti u ovom sastavu, ostavljamo brend koji smo svi mi zajedno izgradili. Čuvajte ih i podržite kao što ste i nas”, stoji u poruci.

Nove članice grupe počinju sa radom već ovog mjeseca, a poznato je da će surađivati od četiri do šest godina. Najmlađa od njih ima 20 godina.

Kako prenose srbijanski mediji, riječ je o Anđeli Keleman (26), Antoneli Jurišić (22) i Mioni Lauri Srećković (20).

Prema informacijama PR tim grupe, nova grupa će se zvati “Hurricane two”, dok su staroj grupi preimenovali naziv u “Hurricane one”.

Podsjetimo, Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenia Knežević vrtoglavo su se probile na regionalnu muzičku scenu 2019. pjesmom “Favorito” koja je u kratkom roku postala hit. Publika ih je plasirala na vrhove ljestvica slušanosti, a mnoge je privukla njihova zarazna energija i atraktivan izgled.

Pjevačice su naposlijetku dogurale i do Eurosonga, gdje je 2021. sa pjesmom “Loco Loco”, Srbija zauzela 15. mjesto.

Iako su postojale brojne glasine oko njihovog “raspada”, pjevačice su istakle kako je to došlo prirodno, nakon činjenice da je zajednički ugovor grupe isticao ovog septembra, a one su odlučile da ga više ne obnavljaju.