Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon uspjeha filma "Bohemian Rhapsody"

Članovi popularne grupe bogatiji od britanske kraljice

queen5

Uspjeh filma “Bohemian Rhapsody”, koji bi od prodanih ulaznica mogao zaraditi milijardu dolara donosi ogroman prihod Brianu Mayu, Rogeru Tayloru i Johnu Deaconu

Članovi grupe “Queen” postali su bogatiji i od britanske kraljice nakon što je uspjeh filma “Bohemian Rhapsody” svakome od njih donio još 25 miliona funti, pokazala je lista bogatih “Sunday Timesa”.

Trojica preostalih članova benda sada zajedno posjeduju 445 miliona funti, dok se bogatstvo kraljice Elizabete II. procjenjuje na 370 miliona funt, u šta nisu uračunati vrijednost kraljevskih imanja i zbirka umjetničkih djela.

Uspjeh filma “Bohemian Rhapsody”, koji bi od prodanih ulaznica mogao zaraditi milijardu dolara donosi ogroman prihod Brianu Mayu, Rogeru Tayloru i Johnu Deaconu, stručnim konsultantima filmskog ostvarenja, piše londonski “Mirror”, prenosi Hina.

Nagrađivani film govori o životu karizmatičnog frontmana grupe “Queen”, Freddieja Mercuryja, koji je preminuo 1991. godine u 45. godini od posljedica upale pluća koja se razvila nakon dužeg bolovanja od AIDS-a.

Britanska kraljica bila je na vrhu liste bogatih pet godina zaredom, od 1989. do 1994. godine. No kriteriji su izmijenjeni pa je iz njenog bogatstva izuzeta vrijednost kraljevskih imanja i Kraljevske zbirke umjetničkih djela.