Sarajevo

“Crvena jabuka” večeras u Domu mladih

crvenajabuka-06april (1)

Koncert počinje večeras u 20 sati

Povodom dana Grada Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Sarajevski Dom mladih, večeras, širom otvara vrata i poziva građane, da zajedno proslave ovaj značajan datum za glavni grad države, uživajući u nezaboravnoj noći, uz nastup muzičke grupe Crvena jabuka.

Skenderija kao najveći kulturni centar i Dom mladih su prihvatili izazov te odlučno krenuli u otvaranje sezone koncertnih manifestacija u 2022. godini.

Kako ističe direktor KJP Centar Skenderija Damir Petrinić, bolji povod za realizaciju ovog slavljeničkog događaja, nije mogao biti, Dan grada Sarajeva, historijski bitan i značajan datum, dan kada je Sarajevo pobjedilo.

Koncert počinje večeras u 20.00 sati. Ulazi se otvaraju od 18.45 sati. Na koncertu će nastupiti kao predgrupa, sarajevski bend „Starbridge“ kao i mladi Frtutma Kids (Edi i Una), a zatim ćemo uživati u interpretaciji najvećih hitova muzičke grupe Crvena jabuka, koje su ostavile neizbrisiv trag u srcima slušatelja širom regije, različitih generacija.

Nadalje, direktor Petrinić ističe, da su pripreme za ovaj događaj u završnoj fazi, da je očekivano izražen veliki interes posjetilaca za prisustvo ovom događaju, te da je Skenderija kao organizator poduzela sve mjere kako bi ovaj događaj, protekao u slavljeničkom ambijentu. Uistinu, putem društvenih mreža i kroz direktne kontakte, dolazak na koncert u Dom mladih su najavili posjetioci sa svih prostora Bosne i Hercegovine.

Uime organizatora koncerta su saopštili da su poduzeli sve mjere kada je u pitanju tehnička organizacija koncerta, da će se za ovu priliku koristiti vrhunska scenska oprema, ozvučenje i video projekcija, a da će u saradnji sa nadležnom sigurnosnim agencijama, u prostoru Doma mladih, obezbjediti primjenu svih zakonskih mjera, radnji i aktivnosti, kako bi se posjetioci osjećali sigurno i ugodno.

Petrinić je kazao da je ovo prvi u nizu, od dvadeset koncerata koje planira organizovati Dom mladih i Skenderija u 2022. godini, te da je njegova primarna aktivnost, kroz upravljanje ovim respektabilnim javnim preduzećem, omogućavanje i pružanje prilike mladim da ispolje svoju kreativnost i budu aktivni sudionici u razvoju urbanog koncepta života na polju kulture.

Direktor Skenderije, također, vrlo ambiciozno najavljuje i ulaganje i investiranje u objekat Dom mladih, gdje navodi, da je u toku faza izrade projektne dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju prostornih kapaciteta Doma mladih, te najavljuje mnoštvo novih i zanimljivih sadržaja u prostorima Skenderije, što će svakako, unaprijediti poslovni ambijent ovog javnog preduzeća.

Organizator koncerta, povodom Dana grada Sarajevo, koristi priliku da se najiskrenije zahvali na podršci ovom projektu, pokrovitelju koncerta Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, posebnu zahvalu žele iskazati Generalnom medijskom pokrovitelju BHRT-u, kao i ostalima.

Organizator napominje, da je ulaz za ovaj koncert slobodan, odnosno poklon građanima od Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Skenderije.

Skenderija i frontmen Crvene jabuke, Žera, vas pozivaju, dođite, obećavamo, ugodan i nezaboravan ambijent.