Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daniel Craig neće više glumiti Jamesa Bonda

World premiere of Spectre

Daniel Craig digao je ruke od Jamesa Bonda i popisao ugovor za snimanje američke TV serije “Purity”, koja će se emitirati u nekoliko sezona po 20 epizoda.

Craigova odluka veliki je udarac za serijal o najpoznatijem agentu na svijetu, posebice jer je uslijedila nakon što je od snimanja novog Bonda odustao i Craigov prijatelj, reditelj Sam Mendes.

Da će se ovo dogoditi 47-godišnji Craig najavio je prije nekoliko mjeseci, kada je izjavio da bi sebi radije “prerezao vene” nego glumio agenta 007. Bilo je to neposredno nakon završetka snimanja posljednjeg u nizu filmova o Bondu, “Spectre”, koji je zaradio 660 miliona funti na kinoblagajnama.

Prema pisanju britanskog The Suna, na pitanje ko bi ga mogao naslijediti, Craig je odgovorio: “Gledajte, j..e mi se. Nek’ im je sa srećom”.

Craig je britanskog špijuna glumio cijelo desetljeće, te ga je utjelovio u filmovima “Casino Royale”, “Quantum of Solace”, “Skyfall” i “Spectre”.

Među njegovim potencijalnim nasljednicima spominju se 45-godišnji Damian Lewis, 38-godišnji Tom Hardy, 32-godišnji Henry Cavill, 38-godišnji Michael Fassbender, te 43-godišnji Idris Elba, koji bi tako postao prvi tamnoputi glumac u toj ulozi.

Serija “Purity” se bazira na romanu Jonathana Franzena, a Craig će glumiti karizmatičnog Nijemca Andreasa Wolfa koji pomaže Amerikanki pod imenom Purity da nađe svog oca. Za seriju, čiji je producent Scott Rudin koji je s Craigom radio na filmu “Girl With the Dragon Tattoo”, trenutno se bore Showtime, Netflix, Amazon i FX.